Ítéletidő, néptelen utcák New Yorkban

Forrás: turizmus.com

 2016. január 24. 16:15

A hétvégén az USA észak-keleti partvidékén több mint félméteres hó hullott, a nagyvárosok elnéptelenedtek – írta az origo.hu.

Miután New York állam kormányzója helyi idő szerint szombaton reggel rendkívüli állapotot hirdetett az egész állam területére, és New York város polgármestere délután fél háromtól betiltott minden forgalmat a város utcáin, felfüggesztette a tömegközlekedést és lezáratta a manhattani hidakat, a nagyváros szinte teljesen elnéptelenedett.

Aki megszegi a polgármester rendelkezéseit - például autót vezet -, letartóztatják, és komoly pénzbüntetésre számíthat. A hétvégén csak a mentők és a tűzoltók közlekedhettek New York utcáin.

A színházak és az éttermek eleget tettek Bill de Blasio polgármester kérésének, s estére elmaradtak az előadások, valamint bezártak az éttermek is a híres Broadwayn és környékén is.

A légitársaságok is egymás után jelentették be járataik törlését: szombaton estére már tízezer-kétszáz járatot töröltek, hétfőn reggelig a térség egyik nagy légikikötője sem fogadott járatokat.