Itt a Tűzijáték jegy: 2000 forintért lehet Budapestre utazni a hétvégén

Forrás: MTI/turizmus.com

 2022. augusztus 24. 19:03

Speciális, fixáras retúrjeggyel utazhatnak a most szombatra halasztott ünnepi programra és onnan haza az érdeklődők a hétvégén. A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységesen 2000 forint.

A rendkívüli ajánlat legfeljebb összesen négy főig, személyenként 800 forintért családokra, csoportokra kibővíthető. A lehetőség így a távolabbi országrészekben élők számára is jelentős kedvezménnyel teremt alkalmat egy budapesti kirándulásra, akár többnapos látogatásra – hívta fel a figyelmet közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Az ajánlattal már a Székesfehérvárról vagy Szolnokról indulóknak is érdemes élniük, de a Nyíregyházán vagy Zalaegerszegen buszra, vonatra szállók még többet spórolhatnak vele. Legalább 100 kilométer távolságról egyedül utazva is a teljes jegyár több mint felét takaríthatja meg, aki a Tűzijáték 2022-t választja. Két szülő két gyerekkel, a rendes kedvezményeikhez képest, közel hatezer forinttal olcsóbban vonatozhat, buszozhat a fővárosba és vissza.

Az ország legtávolabbi szegletéből is csak 2000 forintba kerül a retúrjegy a tűzijátékra érkezők számára

Fotó: MTÜ

A Tűzijáték 2022 menettérti jegyet a vidékről Budapestre utazáshoz  augusztus 26-án és 27-én, a hazaútra 27-én és 28-án lehet felhasználni a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain. A menetjegy a vasúton 2. kocsiosztályra szól, a felárak (például az IC helyjegyé) megfizetése vagy az autóbuszok kiegészítő jegyeinek megváltása alól nem mentesít.

A részletes felhasználási feltételekről és az ajánlott értékesítési csatornákról a szolgáltatók adnak bővebb tájékoztatást.

Mint ismeretes, az augusztus 20-ai tűzijátékot a várható rossz időjárás miatt fújta le a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, és halasztották el e hét szombat este 9 órára.