Itt a legújabb őrület: elektromos szörfdeszka

Forrás: turizmus.com

 2019. július 31. 16:34

Már a Balatonnál is kipróbálhatjuk a jövő vízi sporteszközeként definiált jetboardot.

A közönségnek még nem is volt alkalma megunni a SUP-ot, máris újabb divat hódít a vízpartokon. A jetboard (elektromos szörfdeszka) formáját tekintve sokféle lehet, abban viszont mind megegyezik, hogy mindegyiket a testükbe beépített elektromos motor hajtja, melyhez lítiumionos akkumulátorok szolgáltatják az energiát.

A 100 százalékban elektromos motor az eddigi legnagyobb szabadságot adja használójának, hiszen se szél, se hullám, se lapát nem kell ahhoz, hogy élvezzük előnyeit.

Károsanyag-kibocsátása nulla, így Magyarország összes vízén száguldozhatunk vele. A vízsugárhajtásnak köszönhetően attól sem kell tartanunk, hogy menet közben akár magunknak, akár másnak kárt okozunk.

Magyarország összes folyóján és tavain használható az eszköz

Fotó: turizmus.com

A jetboardok első, hivatalos magyarországi forgalmazója a SUP-ok bérbeadásával is foglalkozó Jetboard Hungary Kft. Zamárdiban található bázisán (H2O Sport vízisport kölcsönző) bárki kipróbálhatja a sportágat, elsajátíthatja az alapokat, vagy egyszerűen hasra fekve élvezheti a vízen száguldás örömeit.

A hasonló sportokban jártasak akár 50 km/h (!) sebességre képes deszkát is választhatnak maguknak.

Akár 50 km/órás sebességgel is száguldhatunk a vízen

Fotó: turizmus.com

A cég bázisa ugyan a Balatonon van, de az ország bármelyik pontján vállalják vízi bulik szervezését, várják a szolgáltatásaikat bővíteni kívánó, vízparti szállodák jelentkezését is.

Információk: https://jetboard-hungary.com/ (X)