Itt a lux, itt a lux, itt a luxusvonat

Forrás: turizmus.com

 2016. június 30. 13:37

Újabb úti célok és közlekedési eszközök értékelődnek fel a forrongó Európa és a terrorveszély miatt. Akik már mindenütt jártak és a hatalmas hajókat is kipipálták, azoknak találták fel a nosztalgiavonatot.

A világ legfényűzőbb vonataként ismert a dél-afrikai Rovos Rail. Már a várócsarnok is csupa meglepetés: cilinderes urak veszik el a csomagokat és kísérnek az antik bútorokkal és valódi bőr fotelekkel berendezett szalonba, és pezsgővel kínálják az utasokat. A reggeli természetesen svédasztalos, a francia croissant és a tipikus uborkás angol szendvics, valamint a sok-sok friss gyümölcs egyaránt megtalálható benne.

 

Az ízletes ebédeket kitűnő borok kísérik, amelyet sommelier kommentál, de előbb még jéghideg gin tonicot kínálnak aperitifnek. A berendezés természetesen első osztályú, az ablakon kinézve hol a végtelen szavanna hol a távoli dzsungel látható, miközben órákon keresztül ritmikusan szeli a kifényesített mozdony és a régimódi vagonok a kilométereket.

A vacsorához koktélruha és öltöny dukál az elegáns étteremben. Mintha csak Agatha Christie korában járnánk, és természetesen meg is lehet állni, egy-egy szafarira vagy meglátogatni egy autentikus népi kerámiaműhelyt. A nosztalgiavonatnak élénk sikere van.