Itt a sípálya-biztosítás, ha nem működik a felvonó

Forrás: turizmus.com

 2020. január 07. 16:25

A sípálya-biztosítás nem baleset esetén fizet, hanem minden olyan esetben, amikor a síliftek nem működnek egy sírégióban, és az emberek nem, vagy csak korlátozottan tudnak síelni.

Nincs is annál bosszantóbb, ha az időjárás, vagy éppen a felvonók műszaki hibája miatt használhatatlan egy adott sípálya, hiszen a sízők számára az utazás és a szállás költségeit senki nem téríti vissza.

llyen esetekben kártalanít az Aegon új szemléletű, teljesen digitális sípálya-biztosítás. Az öt legnépszerűbb sí-célországban (Ausztria, Szlovákia, Szlovénia, Franciaország és Olaszország) elérhető biztosítás akkor fizet, ha az utazó által megadott sírégióban a felvonók, fele, harmada vagy száz százaléka zárva tart egy adott napon. Ezekben az esetekben 5, 10 vagy 15 ezer forintot térít a biztosító, szerződésenként egységesen maximum 40 ezer forintot.

A sípálya-biztosítás nem baleset esetén fizet, hanem minden olyan esetben, amikor a síliftek nem működnek egy sírégióban

Fotó: pixabay

A sípálya-biztosítás nem csupán enyhít a síelést tervező utazó kockázatán, de a legtöbb esetben a biztosítótól tudja meg, hogy nem működnek a felvonók, hiszen erről a rendszer automatikusan értesül és értesítést küld a biztosítottnak.

Amennyiben a szerződéskötés során megadja számlaszámát a biztosított, a kárösszeg folyósítása automatikus, tehát az élő szerződés esetén sem kárbejelentésre, sem adminisztrációra nincs szükség. A biztosítás csak online köthető meg.

A biztosító tapasztalatai szerint a síelők nagyobb arányban kötnek biztosítást, mint az átlagos utazók, ugyanakkor az olcsóbb konstrukciókat kedvelik. Közleményük szerint ez az új, teljesen digitális konstrukció megfelel ezeknek az igényeknek.

Becslések szerint az utasbiztosítási piac Magyarországon mintegy 14 milliárd forintot tesz ki, amelyből – a közlemény szerint – az Aegon piaci részesedése kétmilliárd forint. A 2019-es síszezonban (azaz az első negyedévben) 44 ezer utasbiztosítást kötöttek az Aegon ügyfelei.

Kapcsolódó cikkek

Golte téli mesevilága

2019. december 22.