Itt vannak 2022 legjobb légitársaságai

Forrás: turizmus.com

 2022. július 17. 17:06

Az AirlineRatings.com repülésbiztonsági és termékértékelő oldal megnevezte a világ legjobb légitársaságait. 2022-ben az év légitársasága a Qatar Airways lett.

A Qatar Airwayst az iparágban betöltött vezető szerepéért, az innovációiért és termékeiért díjazták, valamint azért, mert a cég elkötelezett maradt a világ legfontosabb hosszútávú légi útvonalainak nyitva tartása mellett az elmúlt 30 hónapban, a pandémia időszakában. Ez azt eredményezte, hogy a dohai székhelyű légitársaság rekordnyereséget ért el, annak ellenére, hogy számos korlátozott járatán veszteséges volt.

Az AirlineRatings.com főszerkesztője, Geoffrey Thomas elmondta: a Qatar Airways számos iparági elsőséget tudhat magáénak. Elsőként végezte el az IATA fontos IOSA biztonsági auditját, és elsőként teljesítette az AirlineRatings és a Skytrax által elfogadott Covid-auditot is. A Qatar az "Év légitársasága" mellett a "Közel-Kelet legjobb légitársasága" és a "Legjobb üzleti osztály" címeket is elnyerte.

A Qatar több iparági elsőséget tudhat magáénak

Fotó: Qatar Airways

Az AirlineRatings.com Airline Excellence Awards díját, amely a legjobb légitársaságokat díjazza, több mint 100 éves iparági tapasztalattal rendelkező, a világ különböző pontjairól származó szerkesztők állítják össze objektív értékalapú módszertan alapján. Az értékkelés szempontjai között szerepelnek a biztonsági és termékminősítések, az utasok véleménye, a flotta kora, a nyereségesség és a légitársaság környezetvédelmi elkötelezettség is.

Az Airline Excellence Awards másik nagy győztese ismét az Air New Zealand lett, amely a top20-as rangsorban a 2. helyet kapta, emellett pedig a Csendes-óceán legjobb légitársasága cím, illetve a legjobb prémium turistaosztály és a legjobb turistaosztály is az övék. A légitársaság egyébként nemrég mutatta be 2024-ben bevezetésre kerülő új termékeit és az új designját is.

A Singapore Airlines vihette haza a Legjobb első osztály díját az egyedülálló Suites termékéért, valamint a Legjobb váróterem díja is az övék lett. A légitársaság zászlóshajóinak, az Airbus A380-oknak felső fedélzetének elején található elegáns kabin hat lakosztályát úgy alakították ki, hogy azok kisebb szállodai szobáknak feleljenek meg.

A Virgin Australia nyerte a legjobb légiutas-kísérő személyzetnek járó díjat, az Emirates pedig a legjobb fedélzeti szórakoztatásért járó elismerést. Idén több új díjkategóriát is bevezettek. Az Etihad Airways lett a legkörnyezetbarátabb légitársaság, a Korean Air a legjobb teherszállító légitársaság, a Vietjet pedig a legjobb ár-érték arányú légitársaság. A Qantaslink nyerte a legjobb regionális légitársaságnak járó díjat a távoli ausztrál hátországban végzett kiemelkedő munkájáért.

A hosszútávú utazások terén a következő légitársaságok kapták meg a kiválósági elismerést: jetBlue (Amerika), Turkish Airlines (Európa), Qatar Airways (Közel-Kelet/Afrika), Korean Air (Ázsia) és Air New Zealand (Csendes-óceán).

A legjobb fapados légitársaságok a következők lettek: Southwest (Amerika), easyjet (Európa), Jetstar (Ázsia/csendes-óceáni térség), valamint a Fly Dubai (Közel-Kelet).

Az AirlineRatings.com szerint 2022 top 20 légitársasága: Qatar Airways, Air New Zealand, Etihad Airways, Korean Air, Singapore Airlines, Qantas, Virgin Australia, EVA Air, Turkish Airlines, All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Virgin Atlantic, Japan Air Lines, JetBlue, Finnair, Emirates, Hawaiian, Air France/KLM, Alaska Airlines és British Airways.