Itt vannak a részletek Málta nyitási akciójáról, az utazásszervezőket is támogatják

Forrás: turizmus.com

 2021. április 15. 12:54

Április 9-én a máltai turisztikai miniszter 3,5 millió eurós segélycsomag-programot jelentett be, amelynek célja a közvetlen szállodai foglalások ösztönzése a júniusi újranyitásra.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az első 35 ezer turista, aki az idei nyári szezonra nyaralást foglal le Máltán, akár 200 euró árengedményt kaphat a szállásdíjból foglalásonként.

Most Clayton Bartolo turisztikai miniszter megosztotta a program részleteit is.

 

Csak közvetlen foglalásra jár a támogatás

A pénzügyi hozzájárulást azok a turisták kaphatják meg, akik a nyáron Máltára utaznak és szállásukat olyan 3, 4 vagy 5 csillagos hotelben, közvetlenül a helyi szállodáknál foglalják, melyek részt vesznek a programban. A Máltai Idegenforgalmi Hivatal (Malta Tourism Authority, MTA) 3,5 millió eurót különített el arra a programra, amely júniustól mintegy 35 ezer turistát érinthet.
Az MTA ötcsillagos szálloda foglalásakor 100 eurós, négycsillagos szállodában 75 eurós, háromcsillagosban 50 eurós támogatást biztosít személyenként minimum 3 éjszakás tartózkodás után, de kizárólag abban az esetben, ha közvetlenül a szállodánál vagy annak saját foglalási rendszerén keresztül történt a foglalás.

Ez a támogatás nem vonatkozik azokra, akik szállásukat közvetítőkön keresztül – legyen az iroda vagy online szállásfoglaló portál – foglalják.

A program első fázisában azoknak a szállodáknak, amelyek részt kívánnak venni a programban, jelezniük kell érdeklődésüket a Máltai Turisztikai Hivatal felé. A programban résztvevő szállodának (amint megállapodott a turisztikai hivatallal) az MTA által biztosított támogatással megegyező összegeket kell garantálnia, ami azt jelenti, hogy az ötcsillagos szállodában tartózkodó turisták 200 euróra, a négycsillagos szállodában tartózkodók 150 euróra, a háromcsillagos szállodában pedig 100 euróra jogosultak, a létszámkorlát erejéig. 
A támogatást közvetlenül a szálloda adja majd a turistáknak, amit az utasok a szállodán belüli további szolgáltatásokra tudnak felhasználni, azaz szállásra, étel- és italfogyasztásra, valamint egyéb, a szállodában igénybe vehető kiegészítő szolgáltatásokra.
A miniszter hozzátette, hogy az utazókat megpróbálják arra ösztönözni, hogy Gozo mellett döntsenek, ezért a testvérszigeten a fentiekkel azonos kategóriájú szállodákban szobát foglaló turisták támogatása 10 százalékkal magasabb lesz.

A programban való részvételre nyitott máltai és gozói szállodák az MTA-nál április 16-ig regisztrálhatnak.

 

A Máltát programozó utazásszervezőket is támogatják

A turisztikai miniszter bejelentett egy további 3 millió eurós támogatási keretet, melyet azokra az utazásszervezőkre szánnak, akik Máltát és Gozót utazási célállomásként programozzák és reklámozzák, de kifizetésre csak abban az esetben kerülhet sor, ha az irodák szervezésében meg is érkeznek az utasok a szigetekre. Az összeget marketingre és egyéb ösztönzőkre fordítják. Bartolo elmondta, hogy számos nagy szolgáltatóval már folynak a tárgyalások Európa-szerte, és az MTA körülbelül 75 megállapodást már alá is írt utazásszervezőkkel, köztük a TUI, a VisitEurope, a Sunspot, a Chevron és az On The Beach társaságokkal.

Mindkét program a nemrégiben bejelentett, 20 millió eurós turizmusélénkítő segélycsomag részét képezi, amellyel a kormány a nyári hónapok előtt szándékozik megsegíteni a megtépázott turisztikai ágazatot. A tervek szerint Málta június 1-jétől üdvözölheti újra tömegesen a külföldi turistákat.

Az innovatív kezdeményezésről és a szigetország nyitási terveiről a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviseletvezetője, Hangya Edina is beszélt a Trend FM Turizmus.com műsorában, a teljes beszélgetést itt hallgathatják meg: