Itt vannak a világ legforgalmasabb repülőterei

Forrás: turizmus.com

 2016. április 05. 14:38

A dubaji lett a világ harmadik legforgalmasabb repülőtere tavaly. A közel-keleti légikikötő 2002 és 2015 között 16 millióról 78 millióra növelt utaslétszámát.

A világ legforgalmasabb repülőtereinek friss sorrendje: Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport (amely már tavaly elérte a bűvös 100 milliós évi utaslétszámot, és 1998 óta vezeti a listát), Beijing Capital International Airport (Peking), Dubai International Airport (képünkön), O'Hare International Airport (Chicago), Tokyo Haneda Airport, London Heathrow Airport, Los Angeles International Airport, Hong Kong International Airport, Paris-Charles de Gaulle Airport, Dallas/Fort Worth International Airport – adta hírül az Airport Council International adataira hivatkozva a The Telegraph internetes kiadása. A jelentés közel 1150 reptér adatait figyelembe véve született.

A legforgalmasabb légikikötő cím nem jelent egyet a legkényelmesebb és legtöbb szolgáltatást nyújtó repülőterekkel, ami talán nem meglepő. Ezen a téren a szingapúri Changi vezet, amely verhetetlennek tűnik a két ingyenes, éjjel-nappal működő mozijával és lepkekertjével, valamint hat méter magasból alázúduló vízesésével. A szöuli Incheon International követi kertjeivel, ingyenes zuhanyzóival és szaunájával, München pedig hangulatos sörözőivel és gesztenyefáival nyeri el naponta az utasok tetszését – emeli ki a The Telegraph.