Izrael az első, felkészül Németország

Forrás: turizmus.com

 2015. február 23. 21:12

Az MSE Tours viszonylag kis irodaként az elmúlt több mint 20 év alatt elérte, hogy a legtöbb magyar utast viszi Izraelbe. Most Németországgal tervezi ugyanezt, miközben számos különleges program szerepel még a kínálatában, legyen szó kulturális vagy vallási körutazásokról.

Hosszú évek után először ismét nyomtatott katalógust jelentetett meg az MSE Tours, amelynek bemutatóján, egyedi helyszínen és közvetlen hangulatban, ismertette idei árualapját és a fő hangsúlyokat a meghívott partnerek és újságírók számára.

A Magyar Sízők Egyesületének (innen az MSE) 1986-ban alakult vállalkozása volt az MSE Tours, amely az ezredforduló idején változtatta és szélesítette ki palettáját főként különleges országokkal, kulturális és vallási körutazásokkal, zarándoklatokkal.

Az első „vár", amit az iroda hosszú és kemény munkával bevett, Izrael volt, mostanra elmondható, hogy az ország egyik legjobb ismerője. Ide kulturális és vallási körutazásokat, zarándokutazásokat szerveznek, több kombinációban, elképesztően gazdag tartalommal. Eközben széles a kínálat Ausztriába, Lengyelországba, Svájcba, utóbbi az egyik legfontosabb desztináció a palettájukon. Az izgalmasabb és egzotikusabb úti célok között pedig India, Irán (avagy Perzsia) és Üzbegisztán, illetve az El Camino is feltűnnek.

Az MSE Tours specialitása, hogy nem pusztán repülőjegyet, szállást, ellátást és idegenvezetést kínál csomagban, hanem nagybetűs élményt személyre szabva. Minden esetben ezt szem előtt tartva állítják össze az útvonalakat, választják ki a szálláshelyet, vagy az idegenvezető személyét.

Most ezzel a lelkülettel és szaktudással fordulnak Németország felé is, ahol különleges apropót ad az utazásnak Luther és a reformáció 500. évfordulója. A 2017-ben ünnepelendő jubileum kapcsán az MSE Tours a DZT Német Turisztikai Hivatallal együttműködve programokat, tanulmányutakat szervez a témában Németországba, és segít kisebb közösségeknek, evangélikus és református híveket egybegyűjtő lelkészeknek is kisebb-nagyobb utazást szervezni – emelte ki Réthy Júlia ügyvezető igazgató.

Ennek apropóján részt vett a katalógusbemutatón Czeiszing Miklós, a DZT magyarországi képviseletének vezetője is, aki színes, impozáns számokat sem mellőző prezentáció keretében adott ízelítőt Németország, mint turisztikai desztináció sokoldalúságáról és eredményességéről. A Luther-évre már évekkel ezelőtt elkezdte a felkészülést az ország, programokkal, fejlesztésekkel, professzionális promócióval. Luther és munkássága nyomában 35 helyszín és 8 útvonal kínál izgalmas látnivalót és programokat. Sok magyar nyelvű anyag is rendelkezésre áll nyomtatottan is, illetve a www.germany.travel/luther weboldalon.

 

Az MSE Tours részben az új katalógus és az idei árualap, részben pedig Luther és a reformáció kapcsán országszerte tart majd prezentációkat a szakmának, ebben az iroda segítségére lesz a Károli Gáspár Református Egyetem spirituálisa, Bölcsföldi András is.

Az iroda útjairól leírások és kisfilmek is elérhetők az utazásszervező weboldalán: www.msetours.hu vagy www.zarandoklatok.hu.