Izrael biztonságos a turisták számára

 2014. július 28. 13:48

Bár az elmúlt hetekben izraeli és közel-keleti eseményektől (is) hangos a világsajtó, az ország nemzeti légitársasága hangsúlyozza: Izrael biztonságos.

Mint Váradi Jánostól, az El Al izraeli légitársaság budapesti képviseletének vezetőjétől megtudtuk, jelenleg is vannak kint magyar turistacsoportok, és a légitársaság facebook oldalán (https://www.facebook.com/ELALHungary) olvasható képes beszámolók nagyon is jól érzik magukat.

 

Egyelőre nem látszik az El Al számai negatív trend, hiszen gyakran 100%-os töltéssel üzemelnek és a júniusi load faktor 94% volt, illetve decemberig minden hónapban növekedett a helyfoglalások száma az előző évihez képest. Ugyanakkor Váradi János, megelőzve a találgatásokat és a negatív híreszteléseket már most szeretné a szakmában is tudatosítani, hogy a politikai események -  bár kétségtelenül súlyos dolgokról van szó – szerencsére nem befolyásolják az országban a turisták felhőtlen nyaralását. Mint mondta, a visszajelzések alapján nagyon sokan díjazzák azt is, hogy az EL AL a világ legbiztonságosabb légitársasága.

Izrael biztonságosságát erősíti meg az Izraeli Turisztikai Minisztérium levele is, melyben kiemelik: jelenleg is turisták ezrei tartózkodnak kint és töltik szabadságukat Izraelben, a nemzetközi repülőtér megnyílt és zavartalanul üzemel, minden turisztikai létesítmény, múzeum, műemlék nyitva tart. A minisztérium minden kérdésben az utazási irodák rendelkezésére áll.