Hőhullám Izraelben

Forrás: MTI

 2017. június 28. 11:31

Az izraeli egészségügyi minisztérium a napsütötte helyek kerülését és a klímaberendezésekkel hűtött helyeken tartózkodást javasolta az országra ezen a héten lecsapó hőhullám elleni védekezéshez - jelentette a Maarív című újság honlapja.
A minisztérium felszólította a lakosságot, különösen az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket, hogy tartózkodjanak a napos és meleg helyektől, a nehezebb fizikai munkától, sok vizet igyanak, és amennyire csak lehetséges, hűtött helyiségekben tartózkodjanak.

Izraelben sokan a hűtött bevásárlóközpontokban vészelik át a nyári hőség legmelegebb óráit, de légkondicionáltak az oktatási intézmények, az irodák, a boltok és minden közintézmény is.


A lakásokban is alapvető közszükségleti cikknek számít a klímaberendezés, amelynek egyre energiatakarékosabb változatait árulják és hirdetik. Rendszeresen felhívják a figyelmet a hőségben szükséges fokozott folyadékbevitelre, és ehhez mindenfelé díjmentes ivókutak találhatóak, sőt egy törvény arról is rendelkezik, hogy kötelesek minden vendéglátóhelyen ingyen vizet adni a vendégeknek.

Kapcsolódó cikkek

Izrael beleerősít

2017. február 07.