Januártól Tegelre is repül az EasyJet

Forrás: turizmus.com

 2017. november 27. 16:04

A brit fapados a német főváros "nyugati" repülőteréről is repül majd, ha az Európai Bizottság jóváhagyja, hogy átvegye az Air Berlin 25 gépét.

Carolyn McCall leköszönő vezérigazgató - aki 7 év után az ITV-hez, a média világába igazol - így vázolta a tervet: „A lépés a Schönefelden és Tegelen működő legnagyobb rövidtávon repülő légitársasággá teszi az EasyJetet” - számolt be a fvw.com.

A légitársaság pillanatnyilag csak a volt kelet-berlini Schönefeldről repül. Thomas Haagensen, az EasyJet Europe Németországért felelős ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a német médiának, hogy az Air Berlin 25 gépének átvétele képessé teszi a légitársaságot, hogy jövőre megtriplázza kapacitását Németországban. „Most évi hatmillió berlini utasunk van. Az Air Berlin fel- és leszállási engedélyeivel ez a szám elérheti a 16 milliót.”

A legnagyobb berlini légitársasággá akar válni az EasyJet

A legnagyobb berlini légitársasággá akar válni az EasyJet

Fotó: fvw.com

Haagensen megerősítette, hogy belföldi és európai járatokat is fognak indítani Tegelről. Az EasyJetnek Németországban 8,2 millió utasa volt 2017 szeptember végégig, ami 8 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Berlin-Schönefelden, ahol a légitársaságnak 12 gépe van, 11 százalékkal 5,3 millióra nőtt az utasok száma. Jövőre az utasok száma várhatóan megduplázódik.

Januárban 14 géppel kezdenek Tegelen, és 2018 júliusára mind a 25 gépet forgalomba állítják. Tervezik azt is, hogy a hamburgi bázist az onnan működtetett három géppel a jövő év tavaszán áthelyezik Berlinbe, mivel nem tudta megszerezni a második helyet a legnagyobb észak-német városban. A légitársaság stratégiája az, hogy minden bázisrepülőterén a legnagyobbá vagy a második legnagyobbá válik.

Kapcsolódó cikkek