Japán jövőre is támogatja a belföldi utazásokat

Forrás: turizmus.com

 2022. november 28. 20:10

Japán jövőre folytatni akarja azt a programot, amely belföldi szállás igénybevételéhez és körutazásokhoz nyújt állami támogatást.

A japán kormány jövőre folytatja azt az eredetileg december 27-ig szóló programot, amely állami támogatást biztosít a belföldieknek a szállás igénybevételéhez és a körutazásokhoz. A támogatás maximális összege azonban csökken – írja a Kyodo News.

Tetsuo Saito japán turisztikai miniszter szerint a program újrakezdésének dátuma a koronavírusos fertőzések számának alakulásától függ.

A Nemzeti Utazási Kedvezmény elnevezésű program személyenként és éjszakánként legfeljebb 11.000 jen (kb. 79 USD) támogatást biztosít maximum hét napon át, ez az összeg 7000 jenre csökken. Az év végi és az újévi időszak nem számít bele a programba.

Japánban támogatást lehet igénybe venni a belföldi utazásokhoz

Fotó: 123rf.com

A program – Tokió kivételével – október 11. óta van érvényben az ország egész területén, a főváros valamivel később csatlakozott hozzá.

Az új tervek szerint a bérelt autóbusszal és vasúton történő utazást tartalmazó csomagtúrák után az eddigi 8000 jen helyett 5000 jent ad az állam, míg azok, akik egynapos túrára mennek, vagy csak a szállásért fizetnek, 3000 jen támogatást kaphatnak a jelenlegi 5000 helyett.