Japán körutazás és érintetlen őserdő az 1000 Útnál

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2020. február 20. 13:00

A különleges élményt nyújtó egzotikus célpontok mellett a gasztroutak szervezésében is erősít az 1000 Út Utazási Iroda, amely legfrissebb katalógusában hét kontinens 101 országába 154 körutazást kínál.

A katalógus borítója

Fotó:  turizmus.com

Huszonegy vadonatúj programmal bővült az 1000 Út Utazási Iroda idei kínálata, és a már jól bevált utak közül is többet újragondoltak – mondta a cég katalógusbemutatóján Gorszkij Jaroszlav. Az irodavezető az árazás kapcsán elmondta, hogy a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) felhívásához csatlakozva az 1000 Út legfrissebb, immár 200 oldalas katalógusában és a honlapon is a teljes árat tünteti fel.

Gorszkij Jaroszlav a tavalyi évvel kapcsolatban kiemelte: forgalmuk 25 százalékkal emelkedett, a cég árbevétele meghaladta a 3,2 milliárd forintot. „Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy van igény a minőségi utakra a magyarok körében. Ezért továbbra is ragaszkodunk a kis létszámú csoportokhoz, és egy-egy desztinációba csak akkor szervezünk utazást, ha jobbat, érdekesebbet tudunk nyújtani, mint mások” – tette hozzá.

A katalógusbemutatón elhangzott, hogy az utazásszervező minőségi szállodákkal, a legjobb légitársaságokkal és jól képzett, megbízható idegenvezetőkkel dolgozik. Az egyre növekvő utasszám miatt jó néhány útjuk több időpontban is indul.

Az újdonságok között találjuk a szaúd-arábiai körutazást, amely UNESCO világörökségi helyszínek nyomában járja be az országot. Japán körutazás szintén először került a katalógusba, a gazdag programban hat világörökségi helyszín szerepel.Különlegesség az egykori portugál gyarmatra, az Afrika partjai mentén fekvő trópusi szigetekre vezető Ghána, São Tomé és Príncipe körutazás. A bakancsos program a fekete kontinenshez tartozó utolsó érintetlen őserdei világba vezeti az utasokat.

Szintén aktív programot kínál az Új-Zéland kékje elnevezésű program, amely négy nemzeti parkot érint. Újdonság Menorca, a Baleárok gyöngyszeme is; a sziget egésze UNESCO védettséget élvező bioszféra rezervátum, ahol minden – a turizmus is – a fenntarthatóság jegyében működik.

Japán körutazás először került a katalógusba

Fotó: pixnio.com

A Szibériát átszelő kínálat ugyancsak bővült: idén először a Transzszibériai vasútvonal Burjátföldtől a Csendes-óceánig tartó szakasza is helyet kapott a katalógusban.

A csoportos hajóutak sorát három új program gazdagítja: az Ünnepi kalandozások a Karib-tengeren, a New York és a Bermudák, illetve a Japán vizeken elnevezésű utazások.

19 különféle ínyenctúra

A gasztronómiai utazások néhány éve kerültek az 1000 Út kínálatába, az érdeklődők ma már 19 különféle ínyenctúra között válogathatnak. A kis létszámmal induló gasztro- és bortúrák többsége a mediterrán térségbe vezet: Provence, Bordeaux, Burgundia, Elzász, Toszkána, Andalúzia, a La Rioja-borvidék, Porto, a Douro-völgye, Baszkföld, Lisszabon vagy Dél-Olaszország rejtett pincészeteit és gazdag kulináris kincseit nyitja meg az utazók előtt.

Az exkluzív ínyenctúrák között olyan különlegességeket is találunk, mint a Dél-Afrikába vezető bortúra, vagy az idén januárban elsőként indult, Chile és Argentína borvidékeit és legnevesebb birtokait felfedező egzotikus utazás. A programok összeállítói a sör- és whiskykedvelőkre is gondoltak: Skócia és Írország sörfőzdéi és lepárlói ugyancsak szerepelnek a katalógusban.Az 1000 Út kínálatában egyedülállóak a sarkvidéki utak is: például a Spitzbergák, Grönland, az Északi-sark vagy a Föld leghidegebb pontja, Jakutföld – ezeket a célpontokat többnyire azok választják, akik már az egész világot beutazták.