Japán nagyvárosok a világ top desztinációi közt

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 03. 12:02

A japán nemzeti turisztikai hivatal, a JNTO legfrissebb jelentése szerint a szigetország legnagyobb városainak – mint Tokió, Oszaka és Kyoto – szakmai szervezetei dinamikusan fejlődő turizmusról számoltak be az elmúlt hónapokban.

Az említett három japán gigaváros bekerült a világ top desztinációi, azaz élénk nemzetközi látogatottságú úti céljai közé.

Az Euromonitor idei jelentése szerint Japán 2017-ben az egyik legélénkebb üzleti sikerről számolhat be. Ami a listát illeti, Tokió hat helyet lépett előre és most a 17. a rangsorban, Oszaka 27 helyet lépett előre, ami annak is köszönhető, hogy 2014-ről 2015-re 52 százalékkal több turista érkezett a nagyvárosba.

Ugyancsak a turisztikai sikerek közé tartozik, hogy a népszerű oszakai Hotel St. Regis két címmel is gazdagodott: bekerült a 10 legjobb ázsiai szállodája közé, a Travel and Leisure’s olvasói pedig beválasztották a világ legjobb 100 hoteljének rangos klubjába.

A Travel and Leisure’s véleménye alapján Kyoto negyedik lett a világ TOP 15 városainak rangsorában

 

Kyoto szintén előre lépett, méghozzá 11 helyet, ami annak tudható be, hogy 2014-ről 2015-re 47 százalékkal nőtt a vendégérkezések száma. Kyoto a Travel and Leisure’s véleménye alapján negyedik lett, a világ TOP 15 városainak rangsorában.

De nemcsak Japán legnagyobb városai dicsekedhetnek a turisztikai forgalomnövekedéssel, hanem olyan nevezetességek is, mint Hokkaido szigete, amely nemcsak kellemes időjárásával vonz, de különleges helyi gasztronómiájával is. Szintén kedvelt a kétmilliós lakosságú Szapporo, a sziget önkormányzati központja, amelyik elsősorban a téli sportokról és a hajdani olimpiai téli játékokról híres.

Hokkaido szigetének egyik fő attrakciója a szív formájú Toyoni-tó

 

Kapcsolódó cikkek

Japán konyha Budapesten

2016. november 23.