Japánban erősít a China Airlines

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 19. 13:10

A tajvani China Airlines (CI) a Japan Airlinesszal közösen hét új codeshare járatot üzemeltet Tajvan és japán városok között.

A China Airlines első codeshare járatát 2010-ben indította be Tajpej (Songshan) és Tokio (Haneda) között. 2017-ben a két légitársaság teljes partneri viszonyba lépett egymással a Japán és Tajvan közötti útvonalakon. A China Airlines járatsűrűség-növelését célzó tervei megvalósulásának köszönhetően a Japánba közlekedő járatszám  heti 180-ról 230-ra emelkedett. A további expanziót követően ez a szám eléri a 350-es rekordot.

A codeshare járatok már foglalhatók a China Airlines illetve a GDS rendszerekben. A japán városok pedig az alábbiak: Sapporo–Niigata, Sapporo–Hanamaki, Fukuoka–Miyazaki, Fukuoka–Hanamaki, Fukuoka–Amami, Kagoshima–Amami, és Kagoshima–Tokunoshima.

A legfrissebb statisztikák szerint az év első felében a Taijvanra látogató japán turisták száma 1,59%-kal növekedett, míg 8,75%-kal több tajvani turista látogatott Japánba. A CI jelenleg 15 japán városba repül, többek között Tokió (Haneda), Tokió (Narita), Osaka, Sapporo, Nagoya, Shizuoka, Fukuyama, Hiroshima, Takamatsu, Fukuoka, Kagoshima, Okinawa, Ishigaki és Kumamoto.  Így a légitársaság Tajvan és Japán közötti a célállomások és utaslétszám tekintetében vezető helyet foglal el a két ország közötti légi forgalomban.

Sapporo, az 1972-es téli olimpiai játékok helyszíne volt

Fotó: planetware.com

Egyre több magyar utazó is igénybe veszi a China Airlines járatait a Japánba történő utazásához, mivel Bécsből tajpeji átszállással közvetlenül eljuthat a legtöbb japán belföldi desztinációra. Aki közvetlenül Budapestről akar indulni, az Frankfurton vagy Amszterdamon keresztüli teheti meg.

Jelentős forgalomnövekedés várható a Japánba tartó járatokon a 2020-ban Tokióban megrendezendő 32. nyári olimpiai játékokon. Az előzetes becslések szerint 207 nemzet 12.000 sportolóját várják a japán fővárosba 2020. július 24. és augusztus 9. között.

A China Airlines Tajpej és Honolulu között is növeli járatai számát. Kevésbé ismert útvonal, de magyar utazó is eljuthat Tajvanon keresztül Honoluluba, útközben megállhat Tajpejben vagy Japánban egy normál Budapest–Honolulu jegy áráért.

A magyar utazók által is legnépszerűbb átszállási pont Bécs. A heti 5 közvetlen járat a nagy befogadóképességű Airbus-350-es járatokkal a kapacitáskihasználás területén meghozta a hozzáfűzött reményeket. A növekvő konkurencia ellenére jól teljesítettek, mert a bécsi járatokkal egyre több turista érkezik Tajvanból, közülük sokan jönnek néhány napos látogatásra a magyar fővárosba körútjuk során.

Kapcsolódó cikkek

Gyógyfürdő japán módra

2018. szeptember 18.

Népszerű a japán luxusvonat

2018. augusztus 23.