Járat indul szeptembertől Jekatyerinburg és Budapest között

Forrás: MTI

 2021. augusztus 10. 16:47

Repülőjáratot indít szeptembertől Budapestre Jekatyerinburgból és a moszkvai Zsukovszkij repülőtérről az Ural Airlines (Uralszkije Avialinyii).

A hírt kedden közölte Telegram-csatornáján az orosz légitársaság. Az Ural Airlines szerint a Jekatyerinburg–Budapest–Jekatyerinburg járat szeptember 5-én indul és vasárnaponként jár majd. A mintegy négy és fél óra menetidejű útvonalon közlekedő Airbus A320-as utasszállítókon turista- és business osztály lesz.

Moszkva, Szentpétervár és Novoszibirszk után Jekatyerinburg Oroszország negyedik legnagyobb városa, ahol 2008 januárjától működik magyar főkonzulátus.

Szeptembertől Jekatyerinburgból és a moszkvai Zsukovszkij repülőtérről is indít járatot Budapestre az Ural Airlines

Fotó: 123rf.com

Az orosz légitársaság  – Ural Airlines/Uralszkije Avialinyii – korábban 2019. december 28-tól indított járatot Moszkvából, illetve az orosz fővárostól 36 kilométerre délre fekvő Zsukovszki légi kikötőből Budapestre.

A Moszkva-Zsukovszkij és Budapest járat újraindítását szeptember első hetére ígérte a légitársaság. A járat besorolása teher- és utasszállító lesz.

A bejelentés azt követően történt, hogy magyar kormány hétvégén módosította a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. számú rendeletét, így egy 72 óránál nem régebben elvégzett, negatív eredményű PCR-teszttel be lehet utazni Magyarországra számos unión kívüli országból, köztük Oroszországból is.