Járatot csökkent az Emirates

Forrás: Travel Industry TODAY

 2017. április 20. 15:10

Közel-Kelet legnagyobb légitársasága szerdán bejelentette, hogy a kereslet visszaesése miatt csökkentik a járatszámot az Egyesült Államok irányába. Az ok Amerika számos muszlim közösség beutazását korlátozó biztonsági törvénye.

Eddig a dubai kormány tulajdonában lévő légitársaság döntése mutatja a legerősebben, hogy a Közel-Keletről az Egyesült Államokba utazókra szabott intézkedéseknek komoly anyagi hatása van a fejlődő légitársaságokra, melyek az elmúlt években gyorsan terjeszkedtek Amerikában.

Dubai az egyike annak a 10 muszlim államnak, melyek esetében az Amerikába repülő járatokon betiltották az okostelefonnál nagyobb elektronikus eszközök fedélzeten való szállítását.

Dubai nemzetközi repülőterén az Emirates hub az egyik fő pont, ahol a Donald Trump törvénye által időszakosan a bejárási engedély alól felfüggesztett 6 ország állampolgárai átszálltak az Amerikába közlekedő járatokra.

Amerika intézkedéseinek komoly anyagi hatása van

Fotó: Wikimedia

Az utazási tilalom okán új vízum szükséges Irán, Líbia, Szomália, Szudán, Szíria és Jemen állampolgárai számára, emellett Amerika befagyasztotta ezen nemzetek menekültprogramját. A korábbi teljes körű tilalmat, melybe Irak is beletartozott, a bíróság hatályon kívül helyezte.

Az Emirates közleménye szerint a következő hónaptól hatályban lévő csökkentés a 12 desztinációból ötöt érint, ahova üzemeltetnek járatot. A lépést kereskedelmi döntésnek mondják, mely az utóbbi három hónapban mért csökkenő keresletre adott válasz.

Ezáltal 101-re csökkentik a dubai hub Amerikába induló jelenleg 126 járatát. Az Emirates Bostonba, Los Angelesbe és Seattle-be induló napi két járatát megfelezik, az eddig napi egy, Fort Lauderdale-be és Orlandóba közlekedő járat pedig hetente ötször fog közlekedni.