Járvány utáni rekordot mértek Ferihegyen májusban

Forrás: turizmus.com

 2022. június 14. 16:30

Az elmúlt két év legmagasabb utasszámát érte el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér májusban: az év ötödik hónapjának utasforgalma meghaladta az egymillió főt.

Egészen pontosan 1 095 597 utas fordult meg májusban a budapesti repülőtéren, ami 2021 azonos időszakához képest 1130 százalékos növekedés. Budapestről jelenleg 114 város 125 repülőterére lehet közvetlen járattal elutazni, 34 légitársaság kínálatában. Májusban a legtöbben Londonba, Párizsba, Tel-Avivba, Amszterdamba és Frankfurtba utaztak, de rendkívül népszerű úti cél volt Barcelona és München is.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér cargo forgalma a negatív nemzetközi trendek ellenére is stabilan teljesítette májusban is a több mint 15 000 tonnát. Az év első öt hónapjában így már összesen 84 000 tonna légi árut kezelt a repülőtér, ami 17 százalékos növekedés a 2021 azonos időszakában kezelt árumennyiséghez viszonyítva.

A budapesti repülőtéren több mint egymillió utast kezeltek májusban

Fotó: MTI / Baranyi Róbert

Új baba-mama szobák és babakocsi-tárolók a terminálon

A Budapest Airport egyik újdonsága, hogy május végén újabb négy baba-mama szobát alakítottak ki és adtak át a terminálépületekben, ahol a szülők privát módon, minden szükséges kényelmi szolgáltatást megkapva tudják ellátni kisgyermekeiket. Minden szoba rendelkezik fotellel, szekrénnyel és pelenkázóval, valamint mikrohullámú sütővel is azok számára, akik ételt szeretnének melegíteni gyermekeiknek.

Új baba-mama szobákat is kialakítottak

Fotó: MTI / Baranyi Róbert

A repülőtér üzemeltetője emellett ingyenes babakocsikat is elérhetővé tett a terminálokon annak érdekében, hogy a kisgyermekkel érkező utasok komfortosan és könnyedén tudjanak mozogni a repülőtéren. Az ingyenesen elvehető babakocsikat a biztonsági ellenőrzést követően lehet igénybe venni, egészen a felszállásig. A terminálokon összesen 12 darab babakocsi található négy babakocsi-tárolóban, ezeket az üzemeltető igény szerint bővíti majd a jövőben.