Jászai Gellért a Trend FM-en

Forrás: turizmus.com

 2018. március 08. 14:24

Jászai Gellért, a Konzum Nyrt elnök-vezérigazgatója a Trend FM-nek beszélt ma reggel a cég turisztikai befektetéseiről és terveiről.

Részletek Komáromi Balázs interjújából:

- Decemberben bejelentett a Konzum Nyrt. egy 30 milliárd forintos tőkeemelést, amellyel megszerezte a Hunguest Hotelst Zrt.-t. A szerdán közzétett bejelentés, amely a Balatontouristról, továbbá a Balatonakali Strand Kempingről, a Balatonalmádi Yacht Kempingről és egy Almádiban fekvő, fejlesztés előtt álló ingatlanról, továbbá Almádi legnagyobb szállodájáról, az egykori Ramadáról, jelenlegi nevén Hotel Bál Resortól szól új bejelentésnek tekinthető?

Jászai Gellért

Fotó: trendfm.hu

- Igen, új bejelentés, ez nem volt része annak a 30 milliárdos tőkeemelésnek, amit decemberben jelentettünk be. Folytatjuk az építkezést, és ennek a következő lépéseként történt meg a szerdai bejelentés.

- A most a csoporthoz került fejlesztési területtel mik a céljaik?

- Szálláshely fejlesztéssel kapcsolatos beruházást tervezünk vélhetően összekapcsolva a Yacht Kemping fejlesztésével. Olyan területről beszélünk, amely a Balaton melletti főút másik oldalán van, szemben a Yacht Kempinggel. Összesen hét hektár, komoly turisztikai fejlesztés tervezünk.

- Milyen szinergiák vannak a Hunguest Hotels Zrt és a most, újonnan megszerzett egységek között? Miket látnak, hogyan lehet ezt kihasználni?

- Ha csak annyit mondok, hogy a Hunguest Hotels Zrt. és a Balatontourist csoport is egy turisztikai üzemeltető, szállásadó társaság, csak különböző szegmensben mozognak, akkor úgy gondolom, hogy rengeteg szinergia van. Tulajdonképpen vállalatirányítási és struktúra szempontjából ez a legfontosabb célja ennek a tőkeemelésnek, illetve majd a tőkeemelést követő vállalati integrációnak. Gyakorlatilag közös irányítás alá tud kerülni ez a két üzemeltető társaság, és a Hunguest Hotels vezetésével egy univerzális szállásadó vállalat jöjjön létre, amely vélhetően Magyarország egyik legnagyobb, vagy legnagyobb szállásadója lesz. Ugye a kempingektől a 3-4 csillagos illetve a 4+-os szállodákon keresztül szinte a teljes szegmensét a turisztikai vertikumnak átfogja majd.

- Lehet egyébként számítani mondjuk közös márkázásra is?

-  Én úgy gondolom, hogy ez a szakemberek feladata. Mind a két társaságnak van egy szakértő menedzsmentje, akik jól végzik a dolgukat, nekik az a feladatuk, hogy a szinergiák, a közös szinergiák kihasználása mellett és a hatékonyság javítása mellett az ilyen típusú szakmai kérdéseket eldöntsék. De ha az én személyes véleményemet kérdezi, akkor én azt gondolom, hogy mind a Balatontourist, mind pedig a Hunguest Hotels az egy nagyon jól működő és az emberek által jól ismert brand. Én azt gondolom, hogy ebben nem biztos, hogy közös szinergiát kell keresni és közös márkát kell alkotni. Ezek teljesen különböző szegmensei a szállásiparnak, úgyhogy ez a személyes véleményem, de ahogy mondtam, ezt a cégek menedzsmentjeinek kell eldöntenie majd.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.