Javuló eredmény az IAG-nél

Forrás: MTI

 2016. július 31. 15:14

Javította féléves üzemi eredményét a British Airways, az Iberia, az Aer Lingus és a Vueling légitársaságok tulajdonosa, az International Airlines Group (IAG).

A csoport pénteken közzétett pénzügyi jelentése szerint az árbevétel 4,1 százalékkal 10,7 milliárd euróra javult az előző év azonos időszakához képest, míg az üzemi költségek ennél alacsonyabb, 2,7 százalékos ütemben nőttek és 10 milliárd eurót tettek ki.

Ezek eredményeként az üzemi eredmény 2016 első félévében 710 millió volt, 27,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az adózott eredmény pedig 47,3 százalékot javulva 489 millió euró lett a félév végén.
A költségek közül a legnagyobb tételt kitevő kerozinszámla az alacsonyabb olajárak miatt 18,7 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly ugyanilyenkor.
A csoport adataiból kiderült az is, hogy a vizsgált időszakban 12,3 százalékkal növelte a kapacitásokat, a járatok átlagos töltöttsége 0,7 százalékponttal kerek 80 százalékra javult, az utasforgalom pedig 20 százalékos bővüléssel 46,6 millióra változott.
Előrejelzésében az IAG arra számít, hogy a brit piacról származó bevétel tovább csökken, és a font gyengülése is befolyásolhatja a pénzügyi eredményeket.