Jazz-koncert és buli a vonaton

Forrás: turizmus.com

 2019. február 21. 15:24

A Rotterdam és Berlin között közlekedő Jazz Night Express-en a jófajta muzsika szinte ugyanolyan fontos szolgáltatás lesz, mint az, hogy valaki eljuthat egyik városból a másikba.

A vasúti közlekedés reneszánszát éli világszerte, és legalább annyira népszerű, mint a bicikli. Az európai vasúti közlekedésért felelős társaságok ezért – főleg a fiatalok kedvéért – számos menetjegy kedvezményt és plusz programot iktatnak be. „Pár évvel ezelőtt fogant meg bennem az ötlet, amikor elgondolkoztam azon, miért nem közlekednek éjszakai vonatok a holland városok és Berlin között, és hogy a szerelvényeken akár jazz-koncertet is lehetne tartani” – nyilatkozta a projektfelelős, Chris Engelsman az Independent című lapnak. Három évvel ezelőtt már volt egy kezdeményezés, de elhalt. Most az első utazásra június 28. és 30. között kerül sor. A Jazz Night Express 19 órakor indul Rotterdamból, megáll Amszterdamban, utána érkezik Berlinbe. Következő este indul vissza. A vonaton több büfé, bár és bisztró üzemel majd, de a fő attrakció a zene lesz.

Íme a Jazz Night Express

Fotó: jazznightexpress.com

Az idei járatok nyereségesnek ígérkeznek, pedig a járathasználati licencek, no meg a zenekarok és énekesek fellépti díja, valamint az elhangzó számok jogdíja elég tetemes összeget tesz ki. Chris Engelsman együttműködik a német Euro Express-szel, amely a menetrendekért felelős, és a vonatszemélyzetet biztosítja majd.