Jegyellenőrök sztrájkja nehezíti a vasúti közlekedést Franciaországban

Forrás: MTI

 2024. február 16. 14:41

A jegyellenőrök sztrájkja jelentős fennakadásokat okozott pénteken a vasúti közlekedésben Franciaországban. A munkabeszüntetés folytatódik egész hétvégén, miközben az iskolai síszünet miatt sokan indultak útnak.

A vonatok csütörtökön este 8 óra és hétfő reggel 8 óra között jelentős fennakadásokkal közlekednek – figyelmeztetett előre az állami vasúttársaság, az SNCF.

A nagysebességű vonalakon a felére csökkent a szolgáltatás, és fennakadások vannak az európai útvonalakon, például a Párizs és London között közlekedő Eurostar vonalon is.

Jelentős fennakadásokra kell számítani a francia vasúti közlekedésben

Fotó: 123rf.com

 

A szuperexpressz, a TGV minden régióban közlekedik, de nem minden francia tud majd utazni – jelezte csütörtökön Christophe Fanichet, az SNCF utazási igazgatója. Elsőbbséget élveznek azok a vonatok, amelyekre minden jegy elkelt, és februárban (a síszünet miatt) ezek az Alpokban közlekedő vonatok – tette hozzá, anélkül, hogy megemlítette volna a Pireneusok síparadicsomaiba közlekedő járatokat.

Az alpesi üdülőhelyekre tartó és onnan induló vonatok, amelyekre mindegy jegy elkelt, menetrend szerint indulnak, más útvonalakon, például a délnyugati Bordeaux irányába Párizsból a vonatok hatvan százalékát törölték.

Az utasokat, akiket szerdán SMS-ben és e-mailben értesítettek, arra kérte az SNCF, hogy amennyiben lehetséges, halasszák el az utazásukat.