Jelentős emelkedést regisztrálnak a budapesti kerékpárszámlálók

Forrás: turizmus.com

 2021. február 02. 17:29

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) négy, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 64,3 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2021 januárjában az előző év azonos hónapjához képest.

A számlálók még soha nem mértek ennyi kerékpározót ezeken az útvonalakon – olvasható a Magyar Kerékpárosklub oldalán.

Halász Áron elnökhelyettes azt írta, hogy a legnagyobb, majdnem 80 százalékos emelkedés a Bem rakparton és a Weiss Manfréd úton volt januárban, de a Hungária körút és az Árpád híd bringaútján is jelentős a növekedés.

Kerékpáros forgalom a  Bem rakparton 2020 decemberében

Fotó: Halász Áron / Magyar Kerékpárosklub

Az első, 2017 januárjában végzett mérési eredmények háromszorosát számolták idén januárban a Bem rakparton és mintegy kétszeresét a Csepelre vezető Weiss Manfréd úton és a Hungária körúton.

Az idei számok illeszkednek a 2020-as növekedési trendhez, amikor 15 százalékkal több kerékpározót mértek az előző évhez képest. A legnagyobb, 61 százalékos növekedés decemberben történt.

A budai rakparti bicikliút a legnépszerűbb útvonal, ahol 2020-ban számoltak először 1 milliónál több kerékpározót. A növekedés nyertese 2019-hez képest viszont a Csepelre vezető Weiss Manfréd út kerékpárútja – írják.

A Kerékpárosklub szerint a növekedést egyszerre okozhatta, hogy a koronavírust sokan a távolságtartást biztosító biciklis közlekedéssel akarják elkerülni, illetve a lezárások alatt is könnyen elérhető szabadidős tevékenységet nyújt a bicikli. Egyre többen ismerhetik fel, hogy kerékpáron elkerülhetők a dugók és parkolóhelyeket sem kell keresni.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy 2020-ban lezárták a 3-as metrót és a Csepeli HÉV-et, ami a párhuzamos Múzeum körúti és Weiss Manfréd úti biciklisávok forgalmának növekedését motiválhatta.

Januárban jelentősen megugrott a kerékpárforgalom Budapesten a tavaly januárihoz képest

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Sokakat a Kerékpárosklub javaslatára kialakított új kerékpársávok és a rakparti korzó ültethetett biciklire. Ezt bizonyítja az a reprezentatív kutatásuk, mely szerint a budapestiek többsége szívesen kerékpározik, ha ezt kijelölt biciklisávok, utak teszik vonzóbbá.

A Kerékpárosklub szerint érdemes lenne folytatni a kerékpársávok fejlesztését, mert így olcsón és gyorsan lehet egészségesebb környezetet teremteni.