Jelentős orvoskongresszus jön Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 18. 12:46

Budapesten tartja következő nemzetközi kongresszusát az ERA-EDTA, az Európai Vese Társaság és Európai Dialízis és Transzplantációs Társaság.

A 2019-es budapesti kongresszus négy napjára 9-10.000 vendéget várnak június 13–16. között. A kongresszus idején egy 2.500 fő befogadására alkalmas plenáris terem és 7 további (500-1.000 fő kapacitású) szekcióterem áll a részvevők rendelkezésére a rendezvény teljes helyigénye 40.000 négyzetméter lesz.

A világ legjelentősebb nephrológiai szakmai szövetsége évente más európai városban ülésezik, a 2019-es kongresszusra hét évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot a HUNGEXPO a Magyar Nephrológiai Társaság támogatásával. Budapest legutóbb 1986-ban volt az esemény házigazdája. Akkor a 3.000 fős rendezvény nagynak számított, ám azóta a részvevők száma megháromszorozódott.

 

A kongresszust támogató cégek csaknem 70 képviselője a múlt héten kétnapos látogatást tett Budapesten. Megtekintették a leendő 8.000 négyzetméteres kiállítási helyszínt és a lebonyolításról egyeztettek a Hungexpo képviselőivel. „Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest ismét felkerül Európa megakongresszus térképére. Bécs, Madrid és Koppenhága után érkezik hozzánk jövőre ez a rendezvény, sok évi előkészítő munka után. A Hungexpo számos, több ezer fős kongresszust látott már vendégül és szervezett meg az elmúlt években, az ERA-EDTA mérete miatt azonban kiemelkedik ezek között is. Utoljára 2002-ben érkezett hasonló nagyságrendű rendezvény Budapestre, az EASD, európai diabétesz kongresszus. A csaknem 10 ezer vendég a főváros összes nagyobb szállodájának érezhető forgalmat hoz, előzetes számításaink szerint körülbelül 30 ezer vendégéjszakát jelent” – mondta Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikkek