Jelentős turistavonzerő Bécsben a báli szezon

Forrás: turizmus.com

 2015. január 03. 17:24

Az idei szezonban 450 kisebb-nagyobb bált rendeznek Bécsben. A rendezvények jelentős része egyben turistacsalogató is, megtelnek a szállodák – sokan érkeznek a tengerentúlról - és a szolgáltatási háttéripar is kiválóan prosperál.

Átlagosan 255 eurót szánnak rá egy bálra a vendégek, beleértve a ruhákat, a frizurát, a belépőket, a vacsorát, a taxit vagy limuzint, a vendéglátást – tudható meg az Enjoy Vienna kiadvány legutóbbi számából. Ebben még nincs benne a szállodaszámla és az egyéb turisztikai szolgáltatások és költések összege.

A Hofburgban megrendezett szilveszteri bál és az Operabál a legelegánsabb és legdrágább rendezvények, amelyekre világsztárokat hívnak meg, ezekre a belépők természetesen jóval drágábbak.

Szezonja van ilyenkor a tánciskoláknak is, a rövid valcertanfolyamok ugyanúgy népszerűek, mint amennyire kelendők a kényelmes, speciális tánccipők.  Nagy respektje van a cukrászbálnak, amelyre január 15-én kerül sor, valamint a Valentin-napi jogászbálnak is, amely számára a Hofburg néhány termét bérelik ki a szervezők.