Különleges körutak a JTB Hungarytól

Forrás: turizmus.com

 2015. október 01. 17:52

Szakmai reggeli keretében mutatta be japán kínálatát a JTB Hungary, Japán legnagyobb utaztatójának magyarországi leányvállalata október 1-jén.

A 103 éves JTB cégcsoport méreteire jellemző, hogy mintegy 27 ezer alkalmazottat foglalkoztat a világ 143 városában. Budapesten 1992 óta van jelen. A JTB Hungary nagyobb részt beutaztatással foglalkozik, de kiutaztató kínálata is igen jelentős. Üzleti és incentive üzletága mellett rendkívül gazdag japán és egyéb ázsiai kínálata van.

Japán évről évre több turistát fogad, ami annak is köszönhető, hogy a japán kormány célul tűzte ki a beutazóforgalom jelentős növelését. A távol-keleti ország egyre népszerűbb a magyar kiutazók körében is – mondta el Csabai Ferenc termékfejlesztési manager.

Az iroda japán kínálatát a japánspecialista részleg két utazási tanácsadója, Kin Péter és Dudás Csilla mutatta be. Elmondták: egyre több körutazást indítanak, ezeket minden esetben magyar nyelvű, az országot jól ismerő, tapasztalt idegenvezetőre bízzák. Kínálatuk árnyaltan mutatja be a távol-keleti országot. Egyik új szervezésű, még foglalható útjuk például nemcsak a városokkal és a  hagyományokkal, hanem a hőforrások és vulkánok világával is megismerteti az utasokat. Szerveznek egy világörökségeket bemutató körutat is. Ezenkívül új programjuk lesz a fiataloknak szóló Kawaii körút, amely a japán mesefilmek és popkultúra világát eleveníti fel, valamint az ínyenceket megszólító Umami gasztrotúra.

Az egyéni utazásokhoz is meg tudnak adni minden segítséget. Azonnal foglalható egyéni csomagjaik is vannak, pl. Tokió, a városi programokat remekül kiegészítő tengerparti nyaralás, vagy a Fuji-hegy megmászása. Az iroda árusítja a Japan Rail Passt, amellyel kedvezményesen lehet utazni a legtöbb japán vonaton.

A körutakat minden esetben előfoglalási akcióval hirdetik meg. Az iroda eddig főleg a Lufthansával repült, jövőre több Turkish Airlinesszal repült útjuk is lesz. A szállást középkategóriájú hotelekben oldják meg. A csoportok maximum 25 fősek, a jutalék 10 százalék. A közvetítő irodáknak egyre nagyobb szerepet szánnak, van olyan út, amelyet 40 százalékban ügynökök értékesítenek.