Jelentősen bővíti menetrendjét júniustól a Lufthansa Csoport

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. május 29. 12:47

Június 15-től már heti 29 járatot indít Budapestre a Lufthansa Csoport, hetente háromszor lesz járat Münchenbe is, a Brussels Airlines pedig heti négy járattal tér vissza.

A légitársaság friss közleménye szerint több mint heti 2000 járatot fognak üzemeltetni június második felében 130 úti célba.

Június 15-től újraindul tehát a Müchen-Budapest közötti járat hetente háromszor, Frankfurtba pedig heti 12 járat fog közlekedni. Ugyancsak ekkortól indul újra Brussels Airlines brüsszeli járata heti négy alkalommal, ugyanakkor a SWISS is növeli a járatok gyakoriságát heti négyre.

A budapesti járatok részletes menetrendjét itt lehet megtekinteni.

Ezekkel a járatokkal együtt hetente 29 járatot közlekedtet Budapestre a légitársasági csoport. A járatindításokról és más aktualitásokról a Jet Travel által szervezett webináriumon is hallhattak a minap a meghívottak.

A Lufthansa Csoport júniusban folyamatosan bővíti útvonalainak számát és a járatok gyakoriságát. Június első felében a nyaralódesztinációk kerülnek fókuszba. Közleményük szerint a cél az, hogy minél több üdülőhely és üzleti úti cél legyen elérhető az utazók számára.

Lufthansa: újra felszállóágban

Fotó: 123rf.com

Június 15-től csak a Lufthansa 20 járatot indít újra Frankfurtból német és európai úti célokba, míg Münchenből 34 járat lép be a kínálatba. A járatokkal olyan vonzó üdülőhelyek lesznek elérhetők, mint Dubrovnik, Faro, Velence, Ibiza és Malaga Frankfurtból, Münchenből pedig mások mellett Porto, Split, Cyprus, Biarritz és Agadir. Mallorcára és Syltre, ahová már most is repül a légitársaság, tovább bővül a járatok száma.

Összességében június végére 500-ról 900-ra nő a légitársaság által Frankfurtból és Münchenből kínált járatok száma hetente. A járatbővítésekre az ad lehetőséget, hogy hírek szerint a német kormány hamarosan feloldja az utazási korlátozásokat 31 európai ország vonatkozásában.

Az európai járatok mellett a tengerentúli kapcsolatos egy részét is újraépíti a légitársaság, ezek közé tartozik Frankfurtból Kairó, Peking, Sanghaj és San Jose (Costa Rica). Münchenből újraindul a járat San Franciscóba, Delhibe, Montreálba és Szöulba.

Június 15-től az Austrian Airlines is újra fog indulni, közel 90 napos teljes leállás után. A hatósági jóváhagyástól függően 37 desztinációba terveznek repülni az első két hétben. A SWISS elsősorban olaszországi úti célokkal bővíti kínálatát a közeljövőben.

Az Eurowings is jelentős mértékben bővíti hálózatát júniustól, 40 úti cél lesz pluszban elérhető. A járatok többsége Mallorcára, Syltre, Heringsdorfba, továbbá görög és horvát üdülőhelyekre közlekedik majd.

Június 15-én indul újra a Brussels Airlines is, augusztus végéig 59 úti célba indítják be járataikat.

A közlemény végén a légitársaság hangsúlyozza, hogy az utasoknak foglalás előtt kötelességük ellenőrizni a célországban aktuálisan érvényes belépési és karanténszabályokat. Az egész utazások során mindenki számítson szigorúbb higiéniai szabályokra, továbbá hosszabb várakozási időkre a biztonsági ellenőrzéseknél – figyelmeztetnek.