Jelentősen nőtt a bécsi repülőtér forgalma

Forrás: MTI

 2019. szeptember 11. 13:57

Több mint 13 százalékkal nőtt a Bécs-Schwechat nemzetközi repülőtér forgalma augusztusban a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Bécs-Schwechat nemzetközi repülőtéren augusztusban 3 151 020 utas fordult meg; ez több mint 13 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte a reptér üzemeltetője, az osztrák Flughafen Wien AG.

A társaság üzemeltetésében működő repterek, a bécsi, a máltai és a kassai forgalma augusztusban több mint négymillióra tehető, ez 12 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A bécsi repülőtér

Fotó: Vienna Airport

Idén januártól augusztusig a bécsi repülőtéren 21 millió utas fordult meg, ami csaknem 21 százalékos növekedés.

Ugyanebben az időszakban a három repülőtér együttesen több mint 26 millió utast kezelt, 18 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
Bécsben augusztusban csaknem 18 százalékkal több helyi utas fordult meg, míg az átszálló utasok száma jóval kisebb mértékben, alig több mint egy százalékkal nőtt.
Bécsből Nyugat-Európába augusztusban a tavalyihoz képest 12 százalékkal, Kelet-Európába csaknem 20 százalékkal többen utaztak. A Távol-Keletre 11 százalékkal indultak többen. Észak-Amerikába csaknem 30, míg Afrikába 18,5 százalékkal többen utaztak Bécsből.