Jelentősen növekszik a kerékpáros utasok száma a vonatokon

Forrás: MTI

 2021. május 12. 13:09

Jelentősen növekszik a kerékpáros utasok száma a vasúton, tavaly május 9-éig több mint 155 ezren vettek kerékpárjegyet, a vonattal biciklit szállítók száma 35 százalékkal haladta meg az előző évi adatokat a járványhelyzet és a kedvezőtlen tavaszi időjárás ellenére is.

A MÁV közleményében kiemelte, hogy a legutóbbi hétvégén mintegy 10 ezer utas vitte magával kerékpárját, ami háromszorosa a 2019-es, azonos hétvégén mért adatoknak.

Hangsúlyozzák, a MÁV-Start partner kíván lenni a kerékpárszállításban, a tavasztól őszig tartó bringás szezonban a lehetőségeihez képest növeli a kerékpárszállítási kapacitást, ugyanakkor erről a kerékpárosoknak is célszerű tájékozódni.

kerekpar_mav

Az 2020-as számok a járványhelyzet és a kedvezőtlen tavaszi időjárás ellenére 35 százalékkal meghaladták a 2019-es adatokat

Fotó: MÁV

Felhívják a figyelmet arra, hogy a népszerű biciklis túrahelyekre közlekednek olyan nagy befogadóképességű kocsival kiegészített vonatok, amelyeken akár 32-36 kerékpár is elfér. Ez utóbbiakat érdemes választani egyéni vagy csoportos biciklitúrák során is.

A kerékpárszállítási lehetőségekről a MÁV-Volán-csoport honlapján lehet tájékozódni.