Jó első negyedévet zárt az Aegean

Forrás: turizmus.com

 2015. május 29. 14:35

A nemzetközi és a belföldi forgalomban egyaránt növekedésről számolt be a téli szezonban új útvonalakat repülő és kapacitásnövelést is végrehajtó légitársaság.

Közétette első negyedéves jelentését az Aegean: bevételeik 3 százalékkal voltak magasabbak az előző év azonos időszakához képest. Összességében 13 százalékkal több utast szállítottak, köszönhetően a kapacitás bővítésének, mely a nyáron elindított járatok téli megtartását és a már meglévő járatok frekvenciájának növelését is jelentette.

Nemzetközi utasforgalmuk 22 százalékkal nőtt, a belföldi utasok száma 7 százalékkal lett magasabb. A járatonként átlagos utasszám 6 százalékkal emelkedett, a load factor 70 százalékos volt. A nettó adózás utáni eredmény nagyjából azonos volt az elmúlt évivel.

„Jelentős kapacitásnöveléssel és hálózatbővítéssel kezdtük az évet, mely több választást adott ügyfeleinknek, 10 új nemzetközi célállomás elérésével erősítette Athén hub szerepét. A hálózat bővítésének alacsonyabb jegyárakkal való kombinálása vezetett a nemzetközi hálózatban elért növekedéshez. 2015 júniusától új repülőgépeink átvételét is megkezdjük" – nyilatkozta Mr. Dimitris Gerogiannis ügyvezető igazgató.