Jobbak a vártnál az Aegean eredményei

Forrás: turizmus.com

 2018. április 16. 10:25

2018 első negyedévében 2,4 millióra nőtt az utasok száma az Aegeannál, ami a vártnál nagyobb, 12 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Az Aegean és a Olympic Air 1,1 millió utast szállított belföldi járatokon, ami 9 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest, a nemzetközi forgalom pedig 16 százalékkal emelkedett, és elérte az 1,3 millió utast. A kihasználtság 2017-ben 76,8 százalékról 81,2 százalékra nőtt. Az Athénból induló forgalom 13 százalékkal nőtt, miközben a reptér forgalma csak 8 százalékkal. Az Aegean új járatokat indított a téli szezonban – például Heraklionból és Krétáról –, és emellett a görög fővárosból induló gépek forgalmának 18 százalékát biztosította. Tour operátorokkal együttműködve első ízben indított gépeket Krétáról Németországba, Ausztriába, Svájcba és Franciaországba.

Folyamatosan fejleszt az Aegean

Fotó: syktrax.com

“Folyamatosan fejlesztünk, ami nemcsak nekünk, hanem Görögország számára is fontos. Akkor tud csak elérni Portugáliához hasonló sikert, ha egyre javul a turisztikai terméke. Ehhez kellenek az új beruházások, az infrastruktúra és a légi flotta fejlesztése” – mondta Dimitris Gerogiannis, az Aegan vezérigazgatója. Azt is megemlítette, hogy az összes eddigi erőfeszítésüket kockára teheti, hogy a légi szállítás áfáját 24 százalékra emelték, ami háromszorosa a dél-európában megszokottnak, és adót vetettek ki a szállodákra.

Kapcsolódó cikkek