Jól teljesít a Debrecen Airport

Forrás: turizmus.com

 2017. december 05. 08:16

Minden idők legerősebb novemberi utasforgalmát érte el a Debrecen Airport. 2017 novemberében a légi utasok száma 22.100-ra nőtt, ami 26 százalékkal több az előző év azonos időszakában regisztráltnál.

„A Debrecen Airport az első tizenegy havi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönhetjük. Az év utolsó hónapja mindig rendkívül élénk, hiszen sokan látogatnak haza külföldről karácsonyra, és a szilveszteri rekreációs célú turistaforgalom évről évre egyre szignifikánsabb. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben illetve a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is. További növekedést várunk az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakákat tekintve, és a régió szállodáinak kihasználtsági mutatói is javulnak.”– magyarázta Tamás László járatfejlesztési igazgató.

A reptér hálózati partner-légitársasága a Lufthansa

Fotó: Debrecen Airport

2017. december 18-án indul a Wizz Air új járata Moszkvába, amivel nyolcra bővül az elérhető menetrend szerinti járatok száma a Debrecen Airportról, és a szomszédos országok regionális repülőterei közül egyedül Debrecenből lesz közvetlen légi összeköttetés az orosz fővárosba. Az őszi és téli hónapokban a kultúrára, vallási turizmusra és városi vakációra szomjazók Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal illetve a reptér hálózati partner-légitársaságával, a Lufthansával.

A Debrecen Airport Magyarország második legnagyobb, schengeni kritériumoknak is megfelelő repülőterét 2016-ban több mint 284 000 utas kereste fel. 2017. végére közel 320 000-es utasforgalmat prognosztizál a Wizz Air bázisnak illetve Lufthansa City Line menetrend szerinti és az erős nyári charter forgalomnak köszönhetően.

Kapcsolódó cikkek