Jól teljesítenek a LOT amerikai járatai

Forrás: AIRportal.hu

 2018. június 05. 14:37

A vártnál is jobban teljesítenek az új Budapest-New York és Budapest-Chicago járatok, csak a Dreamlinerek hajóműveit érintő meghibásodás okoz némi fennakadást.

Az üzemelés rendben megy a repülőtér, a földi kiszolgáló részéről is, nehézséget csak az jelent, hogy a LOT Dreamlinereit is érinti a Rolls-Royce Trent 1000 hajtóművekkel kapcsolatos műszaki probléma. Az AIRportal.hu eddig egy járattörlésről tud, amit műszaki meghibásodás okozott.

Rafal Milczarski korábban az AIRportalnak azt mondta, szeretne magyar üzemelési engedélyt szerezni, ezzel kapcsolatban álláspontja továbbra is változatlan: bár egyelőre a légitársaságnak nincs rá szüksége a jelenlegi üzemeléshez, de a közeljövőben mindenképpen kérni fogják a magyar üzemeléshez szükséges engedélyeket. Még nem született döntés a további ráhordó járatok elindításáról, de terveik már vannak, ezekről azonban nem nyilatkozott, mindössze bizakodását fejezte ki, mondván, a régióban hatalmas potenciál van, amit szeretnének kihasználni.

A LOT kérni fogja a magyar üzemeléshez szükséges engedélyeket

Fotó: Wikimedia Commons

A menetrendben egyelőre nem terveznek változásokat, bár folyamatosan elemzik a helyzetet, de a magyar piacra allokált kapacitás nagyban függ attól is, hogy a túlzsúfolt varsói repülőtéren hogyan tudják megoldani az üzemelést.

A LOT szándéknyilatkozatot írt alá az El Al izraeli légitársasággal, amelynek szövege szerint a felek codeshare megállapodásra törekednek. A szövegből azonban kiderül, hogy ezzel egy olyan keretmegállapodás jön létre a két légitársaság között, amely – konkrétumokat nem említve – ennél jóval szorosabb együttműködést is lehetővé tesz a cégek között.