Jön a City-troli

Forrás: MTI

 2018. november 15. 17:30

November 17-től hétvégenként új trolibuszjárat közlekedik Budapesten a Fővám tér és a Lehel tér között.

A City-troli nevű új fővárosi trolibusz a területen lévő piacokat, például a Hold utcai piacot is érinti – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten. A City-troli szombaton 8.30 és 19 óra, vasárnap 9.30 és 19 óra között, félóránként jár majd.

Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója kiemelte, a vonalon közlekedő trolibuszok önjáróképességgel is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy négy kilométert felsővezeték nélkül is meg tudnak tenni. Ennek előnye, hogy kevésbé érzékeny a rendszer, és a járművet forgalmi okok sem akadályozzák annyira a haladásban.


A vonalon közlekedő trolibuszok önjáróképességgel is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy négy kilométert felsővezeték nélkül is meg tudnak tenni

Fotó: MTI/Soós Lajos

Dabóczi szerint a City-troli szerves része a fővárosi közlekedéspolitikának, annak, hogy a belvárostól kifelé haladva minél inkább károsanyag-kibocsátás nélkülivé tudják tenni a várost. Elmondása szerint 2019–2020-ra további 10-11 jármű érkezik a fővárosba, ezzel leteszik az akadálymentes és környezetbarát közlekedés alapjait, valamint teljesen megújítják a fővárosi trolibuszflottát.