Jön a Magyar Fürdőinnovációs Díj

Forrás: turizmus.com

 2019. május 15. 17:22

A legjobb gyógyvizes kezelések, szolgáltatások és üzemeltetési megoldások megosztására új díjat indít útjára a Magyar Fürdőszövetség, amely az év során több országos kampánnyal is népszerűsíti a fürdőbe járást.

Szeptember 30-ig pályázathatnak a hazai fürdők az idén először meghirdetett Magyar Fürdőinnovációs Díjra, amelyhez a Magyar Fürdőszövetség az ESPA (Európai Fürdőszövetség) Innovációs Díját vette alapul.

A Magyar Fürdőinnovációs Díj célja a legjobb hazai gyakorlatok elismerése, megosztása, az elismerést három kategóriában lehet majd elnyerni – jelentette be Boros László Attila elnök a fürdőszövetség balatonfüredi közgyűlésén.

A három díjazott kategória:

  • gyógyvíz innovatív alkalmazása,
  • innovatív szolgáltatási gyakorlat (mindaz, amivel a vendég találkozik),
  • innovatív üzemeltetési (műszaki) megoldás.


Érdemes pályázni, mert a kategórianyerteseket 1-1 millió forinttal jutalmazzák. Ehhez még hozzáadódik a várható sajtómegjelenések marketingértéke, továbbá a szövetség azzal is támogatja a nyerteseket, hogy átvállalja tőlük az ESPA Innovation Awards nevezési díját, amennyiben megpályázzák azt. Most, első alkalommal 2017-ben és 2018-ban megvalósult projektekkel lehet pályázni a Magyar Fürdőinnovációs Díjra, a nyerteseket a szakmai zsűri döntése után a szövetség őszi közgyűlésén hirdetik majd ki.

A Magyar Fürdőszövetség közgyűlésének második napja az elnöki és szakbizottsági beszámolókkal folytatódott. Az aktuális szakmai ügyek (mint például a fürdők működését szabályozó 37/1996. számú rendelet megújítása, új megoldások az uszodavíz-kezelésben, az európai gyógyvízszabvány meghatározása) mellett ismertették a szövetség idei marketingaktivitásait is.

 

Kampányokkal népszerűsítik a  fürdőbe járást

Gömöri Csilla, a Marketing szakbizottság vezetője elmondta, az elmúlt év sikerére alapozva a tanítás utolsó heteiben (június 1–15.) idén is meghirdetik a „Sulival a fürdőbe" országos kampányt, amikor a fürdők és a strandok különféle kedvezményekkel csábítják egy kis lubickolásra az osztályokat és a diákokat.

Idén is megrendezik a Szaunázók hétvégéjét

Fotó: Facebook / Magyar Fürdőszövetség

Szintén kiemelt program a július 26-án megrendezésre kerülő Strandok éjszakája, ezen a napon az eseményhez csatlakozott létesítmények meghosszabbított nyitva tartással üzemelnek és különféle programokat is kínálnak.

Újra meghirdetik a tavaly nagy sikerrel debütált Szaunázók hétvégéjét, ebben az évben október 4–6. között várják a látogatókat színes szaunaprogramokkal, az idei közös program tematikájául, amelyet mindenhol ugyanabban az órában fognak bemutatni, az illatokat választották.

Újdonság, hogy ettől az évtől szakmai eseménnyé avanzsálják a Magyar Fürdőkultúra Napját, rászervezve az ünnepre egy konferenciát. Az október 2-án megrendezésre kerülő szakmai rendezvény tematikája a vendégmenedzsment, a beléptetések kezelése, a látogatók fürdőn belüli mozgatás lesz.

Az év utolsó, kiemelt kampánya „Ajándékozzon fürdőbérletet!" mottóval egy hónapon át tart majd, november közepétől egészen karácsonyig, amellyel – mint a neve is mutatja – arra szeretnék buzdítani a lakosságot, hogy élményt adni ajándékba mindig jó választás.

 

Magyar fürdőszakemberek Ugandában

Zámbori Péter, a kisújszállási Kumánia gyógyfürdő igazgatója beszámolt arról, hogy a közelmúltban a külügyminisztérium meghívására Ugandában járt a Magyar Fürdőszövetség képviseletében. Az afrikai országban a helyi gyógyturisztikai és balneológia lehetőségek kiaknázásáról tárgyalt Géher Pál, a Magyar Balneológiai Egyesület elnökének társaságában.

A látogatás során találkoztak Ephraim Kamuntu turisztikai miniszterrel, illetve felkeresték az Uganda nyugati részén fekvő Kitagatát, ahol hét termáltó található. A 80 fokos források által táplált tavakhoz sok helybeli jár gyógyulni, azonban a turisztikai infrastruktúra egyáltalán nincs még kiépítve. A különleges termáltórendszer fejlesztését tervezi az ugandai kormányzat. A magyar szakemberek vízmintát hoztak a helyszínről, amelyet laborvizsgálatnak vetnek alá.