Jön a városlátogatások időszaka

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 29. 14:31

Habár még tartanak a nyár utolsó nyaralásai és a szeptemberben mindig népszerű utószezoni tengerparti utazások foglalásai, sajnos lassan el kell fogadnunk, hogy elérkezett a nyár vége. Azonban ettől még nem kell csüggednünk, mert az ősz közeledtével beindulnak a tartalmas városlátogató programok.

A rövidebb európai városlátogató utazásoknak sokkal kedvezőbb a hűvösebb, őszi időjárás, mint a forró nyári. Ezért már most érdemes előre gondolkodni, szervezni, vagy kedvenc utazási irodánknál ajánlatot kérni, hogy hová és mikor érdemes utazni, ha néhány napot valamelyik népszerű vagy csak épp hangulatosan nyugis városban szeretnénk eltölteni. A lehetőségeink korlátlanok és még a távolság sem akadály.

 

A turisták körében népszerű úti cél szokott lenni, Prága és Krakkó valamint Bécs és annak környéke, ahol legalább 3-4 napot érdemes eltölteni. Szlovénia őszi arca szintén megér egy hosszú hétvégét, ahol Maribor 400 éves szőlőtőkéje, a Bledi tó és fenséges krémese illetve Bovec kiránduló helyei várnak. Természetesen az őszi kiruccanások közül nem hiányozhat egy 4 napos római városlátogatás, egy romantikus párizsi hétvége vagy a katalán főváros Barcelona felfedezése sem. Azoknak, akik pedig a teljes nyugalmat keresik és a természetben szeretnének feltöltődni, Erdélyt ajánljuk egy 5-6 napos út keretében.

A népszerűbb európai városokba, hazánkhoz való „közelségük” miatt könnyen utazhatunk busszal és autóval is, miközben a távolabbi városokat a kedvező áru fapados járatok teszik elérhetővé.

A Mondial Assistance utasbiztosító kifejezetten a fenti rövidtávú utazásokra, hosszú hétvégékre, városlátogatásokra és tengerparti kiruccanásokra ajánlja az ŐRANGYAL MINI utasbiztosítást, autóval, busszal vagy repülővel utazóknak. (x)