Jön az ország első turisztikai állásbörzéje

Forrás: turizmus.com

 2019. december 17. 11:12

2020. február 27–28. között először rendezik meg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány CheckINN ernyőmárkája alá tartozó Turisztikai Karrier Expót.

A program kifejezetten a turisztikai szektorra koncentrál: az ágazat szereplőit hozza össze a terület munkakeresőivel. És mi lenne erre alkalmasabb fórum, mint a turizmus legnagyobb múltú kiállítása, az Utazás?

A program során a bejelentkezett kiállítók mintegy 1.000 négyzetméteren, modern és letisztult egységstandokon mutatkozhatnak be – az első alkalomra meghirdetett bevezető áron – a programra regisztrált látogatóknak csakúgy, mint az Utazás kiállítás szakembereinek.

Az esemény a piac érdeklődését is felkeltette, már több cég is jelezte részvételi szándékát a szervezők felé.

Modern és letisztult egységstandokon mutatkozhatnak be a kiállítók

Fotó: Hungexpo

Ez nem is meglepő, hiszen a CheckINN Turisztikai Karrier Expo az ágazat teljes spektrumát lefedi a szálloda- és vendéglátóipartól kezdve a hivatalokon, szövetségeken és kulturális intézményeken át egészen a médiaszereplőkig.

A bemutatkozó cégek az érintett terület szakembereivel, turisztikai tanulmányaikat végző diákokkal és szakképzett munkavállalókkal vehetik fel a kapcsolatot a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban zajló rendezvényen.

A két napos állásbörze a cégek bemutatkozása mellett számos programmal csábítja a szektorban elhelyezkedni kívánókat.

Az első nap a szakemberek kerülnek előtérbe, őket a színpadon húszperces blokkokra bontott előadások sora várja az iparágat érintő fontos kérdésekben. A programhelyszínen továbbá kialakításra kerül egy tárgyaló szekció is, ahol akár a helyszínen lefolytatható egy-egy interjú, vagy megbeszélés.

A rendezvény két napja alatt számos rendezvényen vehetnek részt a jelenlévők

Fotó: Hungexpo

A pénteki napon – február 28-án – a diákoké lesz a főszerep. Ekkor zajlik az Utazás kiállítás Diák Szakmai Napja és Versenye, ahol különböző egyetemek hallgatói mutatják be megoldási javaslataikat a piaci szereplők által felvetett problémákra.

A programot követően pedig inspiráló sikertörténetek és álláskeresést, karrierindítást támogató előadások várják őket, nem utolsó sorban pályakezdő és gyakornoki állásajánlatok a résztvevő cégek részéről.

A kiállítói jelentkezés feltételei, illetve bővebb információ a CheckINN Turisztikai Karrier Expóról az esemény frissen indult honlapján.