Jótékonysági Accor-biciklitúra: 4 nap, 400 km, 4000 méter szintkülönbség

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 10. 17:11

Az Accor Group ebben az évben is megszervezte adománygyűjtéssel egybekötött jótékonysági kerékpártúráját. Az idei akció kedvezményezettje a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete.

A lelkes csapat immáron 4. alkalommal, kétévente szervez forrásgyűjtő akciókat a Magyar Vöröskereszt gyermekprogramjainak támogatása céljából. Idén egy hatvani fejlesztő iskolára esett a választás, hogy az itt tanuló halmozottan hátrányos helyzetű növendékek számára egy kültéri erőfejlesztő játszótér létesülhessen.

Mivel az ügyet felkarolók egyben lelkes sportemberek is, a társadalmi felelősségvállalást hangsúlyozó adománygyűjtés évről évre összekapcsolódik egy többnapos, kemény fizikai erőkifejtést igénylő biciklitúrával.Az embert próbáló túra 4 napig tartott, a résztvevők 400 kilométert tekertek mintegy 4000 méteres szintkülönbséggel. A kerékpáros csapat tagjai Kollin Gergely – az ibis és ibis Styles szállodák magyarországi brandmenedzsere, egyben az Mercure Budapest Korona igazgatója –vezetésével Krakkóból indultak, s a szlovák Tátrán keresztül vezető utakat legyőzve, saját kezűleg adták át a támogató csekket a Vöröskeresztnek a túra végállomásán, Hatvanban.

A 4 napos és 400 km-es adománygyűjtő túra résztvevői

Fotó: Accor

A csoportot elkísérte Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, aki civilben rendszeresen kerékpározik. A főigazgató az ünnepélyes átadón kiemelte, ritka és különleges, hogy egy vállalat a társadalmi felelősségvállalásnak ilyen formájára vállalkozik.

Heves megyében tíz bázisintézménye is működik a Magyar Vöröskeresztnek, így a támogatási összeg (sikerült a kitűzött összegnél is többet, 1,07 millió forintot összegyűjteni ) cél szerinti felhasználása nem fog nehézséget okozni – tette hozzá.