Jótékonysági akciókkal zárja az évet a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2021. december 22. 14:10

A Budapest Airport idén elhalasztotta a karácsonyi ünnepségét és az arra félretett összeget jótékony célokra használta fel, Szenteste pedig 100 adag ételt osztanak majd ki a reptér jóvoltából.

A Budapest Airport idén is készült a szokásos karácsonyi ünnepségének megtartására, de a pandémia újabb hulláma miatt, a munkavállalók biztonsága érdekében jobbnak látta elhalasztani azt. Így az erre a célra fordított összeg egy részét jótékony célokra használja fel - közölte a Budapest Airport. Az összeg felét a repülőtér üzemeltetője a United Way Magyarország nevű szervezetnek ajánlotta fel, akik rászoruló és nehéz körülmények között élő gyermekeket segítenek belőle.

Az eredetileg év végi mulatságra szánt, jótékony célra fordítható összeg másik felét a vállalat arra költi, hogy tableteket vásároljon a legnagyobb gyermekkórház, azaz a Heim Pál és a legnagyobb központi kórház, a Dél-Pesti Centrumkórház Gyermek Intenzív, Gyermek- és Csecsemőosztályának részére, ahol a táblagépek az ott ápolt gyermekek szórakoztatását, oktatását és szüleikkel való kapcsolattartását fogják támogatni.

 

100 adag ételt osztanak ki Szenteste

Idén december 24-én összefognak a Budapest Airport dolgozói a Budapest Bike Maffia és a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseivel. A Budapest Bike Maffia eredetileg ételadományok kerékpárral történő kiszállításával segítette az utcán és a szociális ellátásban élő hajléktalan embereket, most pedig támogatásukkal és koordinálásukkal valósulhat meg a 100 adag étel eljuttatása a Máltai Szeretetszolgálat Vonat menedékhelyére. Az ünnepi menüben lesz halászlé, szezámmagos rántott harcsafilé zöldséges rizzsel, göngyölt Stefánia petrezselymes burgonyával, valamint mákos és diós bejgli.

bud

A Budapest Airport idén elhalasztotta a karácsonyi ünnepségét és az arra félretett összeget jótékony célokra használta fel

Fotó: Budapest Airport

 

Férfi és Női Egészséget Támogató Intézmény minősítés

A vállalat idén novemberben csatlakozott a nemzetközi Movember kampányhoz, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a daganatos betegedések megelőzésre. Az eredetileg a férfiegészséget középpontba állító kampányt a repülőtér saját szabályai szerint átszervezte; a női, a férfi és a gyermekegészséget egyaránt támogatta.

A kampány keretében a Budapest Airport ingyenes egészségügyi szűrést biztosított a munkavállalói számára. Több időpontban és több helyszínen a dolgozók emlőrák vagy prosztatarák szűrésen vehettek részt. A munkavállalók közül 322-en éltek az egészségügyi szűrés lehetőségével, ezáltal jótékony célokkal összhangban cselekedhettek saját egészségükért.

A kezdeményezéssel a Budapest Airport kiérdemelte a Férfi és Női Egészséget Támogató Intézmény minősítést.

 

Milliós bajuszt növesztettek a beteg gyermekekért

Szintén a Movember kampány részeként a repülőtér bajusznövesztési aktivitást hirdetett a munkavállalói körében. Minden november folyamán növesztett BUD-os bajuszért cserébe a vállalat 20 000 forintot ajánlott fel jótékony célra a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára, ezzel támogatva a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulását.

A jótékonysági bajusznövesztésben 67 kolléga vett részt, így a kampánynak köszönhetően összesen 1 340 000 forint gyűlt össze a gyermekek gyógyulásának elősegítésére.

 

Az Andrássy Gyula Egyetem támogatása

A Budapest Airport 1 720 000 forintot adományoz a Közalapítvány a Budapesti Német Nyelvű Egyetemért nevű szervezet számára, melynek célja, hogy az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem „Sokszínűség és digitális fejlődés” elnevezésű programja keretében ösztöndíjban részesítse diákjait.

Hivatalos nevén a Frauenförderprogramm „Diversität und Digitalisierung” égisze alatt minden évben támogatja a repülőtér üzemeltetője az egyetemet, ahol külön ösztöndíjat folyósítanak a kiválasztott hallgatóknak, valamint az együttműködésnek köszönhetően lehetőségük nyílik gyakornokként részt venni a repülőtér életében és munkafolyamataiban.