Jövőre indul a LOT Varsó–San Francisco-járata

Forrás: turizmus.com

 2019. október 07. 11:30

2020. augusztus 5-étől közlekedik a LOT lengyel légitársaság új járat Varsó és San Francisco között.

Ez lesz a LOT kilencedik közvetlen járata Lengyelország és az USA között. A légitársaság Boeing 787 Dreamliner  típusú gépe hetente négyszer közlekedik majd. A több mint 10 ezer kilométeres utat közel 12 óra alatt teszi meg a repülőgép - adta hírül a légitársaság.

Az új járat indításának bejelentése nem sokkal azután történt, hogy szeptember 30-ától az Egyesült Államok kiterjesztette a vízummentes beutazást (Visa Waiver Program) a lengyel állampolgárokra is.

„Hiszünk abban, hogy mostantól még több lengyel fog az Egyesült Államokba utazni üzleti, illetve turistaútra. A választék óriási, hiszen az új San Franciscó-i járattal együtt 11 közvetlen járat áll a rendelkezésükre Varsóból, illetve Budapestről" – hangsúlyozta Rafał Milczarski, a LOT vezérigazgatója.

A LOT egyik Dreamlinere a levegőben

Fotó: LOT

Az új járatra két órás transzferidővel Varsóban átszállhatnak a légitársaság Budapestről, Tel Avivból, Bécsből, Göteborgból, Stockholmból, Prágából, Szentpétervárról, Szófiából, Bukarestből, Moszkvából, Tallinból, Kijevből és a legtöbb lengyel nagyvárosból érkező utasai.

A LOT - amely a közelmúltban indította el Budapest-Szöul-járatát -  jelenleg 111 menetrendszerinti járatot üzemeltet, tavaly közel 9 millió utast szállított, kétmillióval többet, mint egy évvel korábban. Az idén több mint 10 millió utassal számolnak.