Jövőre is lesz két charter Aradról Antalyára

Forrás: turizmus.com

 2017. november 27. 16:26

Nem sokan bíztak benne, mégis közel telt házzal közlekedett az idén nyáron két charterlánc Aradról a török riviérára. Jövőre jön a folytatás, magyarországi utasokra is számítanak.

November 24-i Aradon tartott sajtótájékoztatót a Christian Tour, ahol bejelentették, hogy jövőre újra közlekedik charterjáratuk a magyar határ közeli városból Antalyára.

A társaság kommunikációs igazgatója, Raluca Hatmanu munkatársunknak elmondta, hogy folynak a tárgyalások egy magyarországi utazási vállalkozás átvételéről, s amikor lezárulnak a megbeszélések, akkor megcélozzák az új irodákon keresztül az Antalyába induló aradi charterjáratokkal a határ menti magyar megyék lakosait.

Tény, az idei nyári szezonban a Christian Tour heti egy Arad-Antalya járattal kb. 95 százalékra töltötte fel a szerződött Corendon charter-gépeit, vagyis teljes siker volt a kezdeményezés, annak ellenére, hogy a konkurens Prestige Tours is bevállalt heti egy Arad-Antalya járatot, szintén majdnem teltházzal.

A dolog pikantériája, hogy a két törökországi charteren kívül egyetlen más menetrendszerinti vagy charterjárat sem közlekedett az idén Aradról. Évekkel korábban a Wizz Air, a Tarom és a Moldavian Airlines is rendszeresen repült a városba.

Az aradi repülőtér

Fotó: aeroportularad.ro

A nyári kísérlet mindenesetre bevált, a 2018-as nyári szezonban a Christian Tour június 5. és szeptember 18. között repül Aradról Törökországba, de nem a Corendon, hanem a román diszkont légitársaság BlueAir gépeivel.

Hasonlóan a Prestige is bejelentette néhány nappal korábban, hogy jövőre is indítanak járatokat Aradról Antalyába. Ők már az idén megpróbáltak magyarországi utazási irodákon keresztül értékesíteni, tartottak is Szegeden egy bemutatkozást, ám az elképzelés végül befuccsolt, mert nem szerezték meg a magyar hatóságoktól a szükséges engedélyeket.

A Christian Tour-ral ellentétben azonban már az idén is voltak magyarországi utasaik, akik Aradon fizették be a törökországi nyaralást.

Kapcsolódó cikkek