Jövőre Marsa Alamra is indít járatot az ETI

Forrás: turizmus.com

 2017. november 30. 16:17

Bemutatta jövő évi katalógusát az Egyiptom-specialista ETI. A társaság az idei forgalombővülés után további kapacitásbővítésre készül. Újdonság lesz Marsa Alam budapesti indulással.

Az Express Travel International magyarországi irodavezetője, Kerekes Gábor a rendezvényen hangsúlyozta, hogy az iroda 2016-ban vált piacvezetővé Magyarországon az egyiptomi utak tekintetében.

Az ETI magyarországi csapata, bal szélen Kerekes Gábor, jobb szélen az osztrák ügyvezető, Martin Hafner

Fotó: ETI

Az idei évnek ambiciózus tervekkel vágtak neki, és sikerült ezeket sikerült is véghezvinni. Az év során két charterláncuk a tervezettnél egy hónappal korábban indult, a Sharm-el Sheikh-i charter egy hónappal tovább járt,mint eredetileg tervezték.

Debrecenből is sikeresen indítottak járatot Hurghadára, a gép 15 fordulót teljesített a főszezonban. Kiemelkedően sikeres volt a kolozsvári járat is, amely az ETI első saját romániai járata. A járat most is közlekedik, és járni fog a télen is.

Kerekes Gábor azt is elmondta, hogy a piac összességében növekedett, az utasok érdeklődése visszatért Egyiptom iránt. Az idén az iroda három és félszer annyi utast utaztatott ki, mint egy évvel korábban, és hasonló arányban nőtt az árbevétele. A forgalom bővülésével párhuzamosan nőtt az egy utasra eső árbevétel is. Ezek alapján jövőre további kapacitásbővítéseket és új járatot terveznek.

Az ETI mögött álló egyiptomi turisztikai infrastruktúrát Patruna Róbert partnerkapcsolati vezető mutatta be. Kiemelte, hogy az ETI a régiónkban a Red Sea Hotels kizárólagos képviselete, a cégcsoporthoz tartozik még a kinti földi kiszolgálást biztosító Cairo Express Travel, valamint a nílusi hajóutakat bonyolító Grand Cruises kilenc hajóval.

Az ETI-nek az idén nyáron heti három hurghadai járata volt, sőt pénteken volt, hogy napi kettő is - ismertette Bondár Emília, a foglalási központ vezetője. Hozzátette, hogy télen is foglalhatók náluk egyiptomi programok, az Air Cairo szerdai és vasárnapi járatai egész évben közlekednek. Aki télen akarna Sharm el Sheikh-re utazni, annak bécsi indulást ajánlanak, ugyanakkor a Hurghadától délre fekvő Marsa Alam is elérhető Bécsből és Pozsonyból közvetlen járattal a télen.

Az ETI-nek számos további charterjárata indul más osztrák városokból, továbbá Kolozsvárról, Pozsonyból, Kassáról és a közép-szlovákiai Szliácsról. 2018 májusától vagy júniustól Budapestről is újraindul a sharmi járat, Hurghadára pedig a jelenlegi kettő mellé lesz egy harmadik heti járat is péntekenként márciustól.

Igazi újdonság lesz a március közepétől indítani tervezett Marsa Alam-járat (ide néhány éve nem indul Magyarországról közvetlen járat). Utóbbi desztinációval kapcsolatban Kerekes Gábor kiemelte: „Láttuk és hiszünk benne! Nagyon jó színvonalú a kínálatban szereplő ottani három szálloda”.

Júniustól újraindul a járat Debrecenből is Hurghadára. Az iroda magyar nemzetiségű idegenvezetőt telepített az egyiptomi üdülővárosba Szadai Kinga személyében.

Változás történt az Általános Utazási és Szerződési Feltételekben (ÁSZF) is, összhangba hozták a kötbérsávokat a fizetési feltételekkel, a befizetendő előleg mértékét 30%-ban határozták meg.

Az est végén oklevéllel díjazták legjobb viszonteladóik munkáját. Elismerésben részesült az „év újonca” a Classic Travel, jelentős forgalomnövekedéséért a kecskeméti Extra Utazásközvetítő Iroda, és az N-Tours Pápa, a debreceni járat „töltéséért” a helybéli Fórum Travel Center és a Baumann Reisen.

A jelentős forgalomért arany fokozatban részesült az Utazzlastminute Kft., a Car-Tour és az Amazon Travel,a négy legnagyobb forgalmú iroda (hálózat) – Start Utazás, EuroTravel, DiveHard Tours, Invia – gyémántfokozatú lett.

Kapcsolódó cikkek