Jövőre sűríti észak-amerikai járatait a LOT

Forrás: AIRportal.hu

 2018. december 09. 17:26

Négy új Boeing 787 Dreamlinert vesz át jövőre a LOT lengyel légitársaság, amelyek segítségével tovább tudják bővíteni az észak-amerikai járathálózaton a frekvenciát.

A Budapestről is hosszútávú járatokat üzemeltető LOT közleménye szerint jövőre a társaság négy új 787-9-es, azaz nagyobb kapacitású Dreamlinert vesz át a gyártótól, ezek közül három májusig már meg is érkezik a varsói bázisra. Ez mintegy 40 százalékos kapacitásbővítést tesz lehetővé, és 2019 végére már 15 Dreamliner lesz a LOT flottájában. Az új gépeket főként a Varsó és Tokió, Szöul, Peking, illetve Chicago közti útvonalakon állítják forgalomba, de a Krakkó-Chicago járaton is feltűnik majd egy-egy példány. A lengyel cég arról nem írt, hogy a budapesti járatokat mennyiben érinti az új Dreamlinerek érkezése.

Három Dreamliner májusig megérkezik a varsói bázisra

Fotó: Wikimedia Commons

A jelenlegi tervek szerint a Rolls-Royce hajtóművek problémája miatt repülésképtelen 787-eseket pótló Euroatlantic 767-esek január elejéig maradnak Budapesten, majd ismét visszaáll a régi rend és 8-as Dreamlinerekkel üzemelnek tovább. Járatfejlesztésekről az utóbbi időben több pletyka is felröppent, de hivatalos bejelentést a légitársaság ezidáig nem tett.