Jövőre tovább korszerűsödik a BAHART flottája

Forrás: turizmus.com

 2021. december 02. 16:22

Az idei évhez hasonlóan jövőre is 200 millió forintot fordít korszerűsítésekre a BAHART.

2021-ben a BAHART zászlóshajójába, a Szent Miklósba új, korszerű motorok kerültek, megújult a belső utastér és a büfé is. A nyitott felső fedélzet is attraktív megjelenést, új tetőt és festést kapott.

A legnagyobb, 600 fős utaskapacitással rendelkező Füred katamarán már idén frissen festve, új belsővel és büfékkel szállította az utasokat.

A szezonkezdetre a Fonyód és Lelle motoros, valamint a 130 éves nosztalgiahajók, a Helka és a Kelén felkészítése is megtörtént, régóta várt fejlesztések valósultak meg.

A BAHART-hajók felújításának nagy sikere volt az utazóközönség körében is, a menetrendi hajókon utazók többsége szerint javult a hajók állapota, színvonala.

A flotta felújítása 2022-ben is folytatódik. Környezetvédelmi és üzemanyag-fogyasztási motorkorszerűsítések mellett a Szigliget hajón, a Badacsony katamaránon és a 95. születésnapjára készülő Tünde nosztalgiahajón is megkezdődik a modernizáció.

A Füred katamarán már idén nyáron felfrissült külsővel szállította az utasokat

Fotó: BAHART

A megújulás és az új hajók gyártása egyúttal lehetővé tette azt is, hogy a műszaki és utasigényeknek már nem megfelelő járműveket a BAHART kivonja a forgalomból.

A járművek mellett nagy hangsúlyt kap a programválaszték és az utastájékoztatás fejlesztése, valamint a menetrendek optimalizálása is. Az online jegyvásárlási lehetőség is bevezetésre kerül, így jövő nyáron még kényelmesebben válthatók jegyek a BAHART hajóira.