Jubileumi mozdony hirdeti a MÁV 150 évét

Forrás: turizmus.com

 2018. július 08. 12:53

A vonat szó 150 nyelvre lefordított változatából készült feliratok díszítik azt a mozdonyt, amely Európa egyik legrégibb vasúttársaságának másfél évszázados történelmére emlékezteti az utasokat itthon és külföldön egyaránt.

Július 6-án mozdony- és tisztavatási ceremóniával, kitüntetések átadásával, jubileumi postabélyeg bemutatásával, majd másnap országszerte családi programokkal ünnepelték a MÁV-csoport munkavállalói az állami vasúttársaság megalakulásának 150. évfordulóját és a 68. Vasutasnapot. A kétnapos rendezvénysorozatot Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter nyitotta meg pénteken, a Vasúttörténeti Parkban. „2010. előtt a vasúti hálózat leépítése és a vasutasok elbocsátása volt napirenden. Ma a fejlesztésekről, a munkaerő képzéséről és egyre sürgetőbb munkába állításáról beszélünk. A vasútnak tehát van múltja, van jelene, a jövője pedig közös erőfeszítéseinken múlik.” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a legnagyobb vasútszakmai képzőintézet, a Baross Gábor Oktatási Központ 213 végzett hallgatóját.


A vonat szó 150 nyelvre lefordított változatából készült feliratok díszítik a 150 éves MÁV jubileumi mozdonyát

Fotó: mavcsoport.hu

Az eseményen ünnepi beszédében Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: „A tisztek és a vasutasok feladata nem más, mint megmutatni, hogy a MÁV-csoport nem csak érti, de képes is ellátni feladatát, megfelel az utasok és partnerei legmagasabb elvárásainak, és jó gazda módjára gondoskodik a rá bízott nemzeti vagyon megőrzéséről és gyarapításáról”.

A délutáni kitüntetésátadás előtt Dávid Ilonával, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójával a fedélzetén gördült be a MÁV-START Taurus mozdonya, amely a Magyar Államvasutak fennállásának 150. évfordulójára kapott különleges díszítést: mostantól ugyanis ez a mozdony hirdeti – a „vonat” szó 150 nyelvre lefordított feliratával – Európa egyik legrégebben alapított vasúttársaságának másfél évszázados történelmét. De nemcsak a mozdony viszi hírét a világba a MÁV 150 évének, hanem a Magyar Posta is az általa kibocsátott jubileumi bélyegblokk révén.

Kapcsolódó cikkek