Július elejétől járatai 40 százalékát újraindítja a Ryanair – videó

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. május 12. 11:59

Az Emirates, a Qatar Airways és a Wizz Air után az ír fapados is bejelentette a járatok újraindításának részleteit.

A légitársaság közleményéből kiderül, hogy az utasoknak és az utaskísérőknek maszkot  kell viselniük, és csak testhőmérséklet-mérés után szállhatnak a fedélzetre.

A légitársaság arra is emlékeztet, hogy a járatok indulására csak akkor kerülhet sor, ha az érintett kormányzatok azokat jóváhagyják és a repülőtereken is megfelelő közegészségügyi intézkedéseket vezetnek be.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor naponta közel 1000 járatot fog közlekedtetni júliustól a légitársaság.

Júliustól elkezdhet normalizálódni a helyzet

Fotó: Ryanair

A koronavírus-járványt követő utazási korlátozások európai bevezetése, vagyis március közepe óta a Ryanair csupán napi 30 járatot üzemeltet Írország, az Egyesült Királyság és Európa egyes nagyvárosai között.

Júliustól a Ryanair újra elkezd repülni közel az összes európai bázisáról, vagyis 80 repülőtérről. A legforgalmasabb útvonalakon ritkábban közlekednek majd, mivel a cél az, hogy minél több úti célba el lehessen jutni járataikkal.

A légitársaság videót is készített (lásd alább), amelyen bemutatja, hogyan tarthatják be hatékonyan a járványügyi előírásokat a repülés során az utasok. Ezek közé tartozik a kevesebb feladott poggyász, az online check-in, a beszállókártya letöltése mobiltelefonra, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzés, továbbá a maszk viselése a repülőtéren és a fedélzeten.

 

A Ryanair járatai is HEPA-szűrőkkel vannak felszerelve, akárcsak a kórházak, a repülőgépek belsejét pedig naponta fertőtlenítik 24 órán át ható vegyszerekkel.

A távolságtartást a repülőtereken és a gépen „bátorítja" a légitársaság, magyarul simán beültetnek egymás mellé három utast, ha szükséges, és nem fogják feltétlenül üresen hagyni a középső ülést.

A fedélzeten a személyzet is maszkot visel majd, korlátozott lesz a fedélzeti kiszolgálás, előre csomagolt ételekből és italokból fog állni. Csak kártyával lehet majd fizetni, a WC-k előtt tilos lesz sorban állni.

Július és augusztus hónap folyamán a Ryanair utasainak egy nyomtatványt is ki kell tölteniük arról, hány napig és pontosan hol fognak tartózkodni utazásuk során, és ezeket az információkat a légitársaság megosztja az országokkal, hogy szükség esetén izolálni tudják az esetleges betegeket.

További információ a Ryanair járványügyi lépéseiről ezen a linken érhető el. Az útvonalakról, a járatok gyakoriságáról a www.ryanair.com oldalon lehet tájékozódni.