Július 6-ig jelenthetik kárigényüket a West Tour Holiday utazási iroda utasai

Forrás: MTI

 2015. június 16. 12:17

Július 6-ig jelenthetik be kárigényüket az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-nél a West Tour Holiday utazási iroda ügyfelei - közölte a biztosító kedden.

A beérkezett kárigényekről részletes információt csak ezt követően adnak majd.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal június 5-én, pénteken tette közzé, hogy visszavonta az iroda utazásszervezői és utazásközvetítői engedélyét és a vállalkozót törölte a hatósági nyilvántartásából, továbbá a tevékenysége folytatásától egy évre eltiltotta.

A hatóság azzal indokolta az intézkedést, hogy az ellenőrzés során megállapította: a vállalkozás által értékesített utazási csomagok szerződésszerű teljesítése nem biztosított. Közölték: ha aznap elindult volna Görögországba 54 utasuk, akkor az ő ott tartózkodásuk, illetve hazautazásuk nem lett volna biztosítható.

A kint tartózkodó 49 utas hazaszállítása autóbusszal a vállalkozó által szolgáltatott vagyoni biztosíték terhére történt. Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) kommunikációs bizottságának tagja az M1 aktuális csatornán közölte: az iroda nem volt a MUISZ tagja.