Július elsejétől napi ezer járattal robbant a Ryanair

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. május 26. 11:13

A Ryanair bejelentette, hogy júliustól már járatai 40 százalékát forgalomba állítja, miután Spanyolország bejelentette, hogy július elsejétől minden utazási korlátozást felold a külföldi turisták számára.

A spanyol határnyitási döntés összhangban van Olaszország, Ciprus, Görögország és Portugália intézkedéseivel, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy a szállodák és a strandok megnyíljanak az üdülőterületeken a július-augusztusi családi nyaralószezonra – áll a Ryanair közleményében.

A Ryanair a korlátozások feloldásával összhangban július elsejétől napi járatokat indít Európa számos városából Portugália, Spanyol-, Olasz- és Görögország, valamint Ciprus főbb nyaralóhelyeire. A júliusi és augusztusi járatokra akciós jegyárakat kínál a légitársaság május 28-án éjfélig.

Miután a mediterrán országok sorra jelentik be a korlátozások feloldását, a Ryanair júliustól újraindítja járatai 40 százalékát

Fotó: Ryanair

A Ryanair vezérigazgatója, Eddie Wilson kiemelte: "Négy hónapig tartó lezárás után üdvözöljük az olasz, görög, portugál, spanyol és ciprusi kormány lépéseit, amelyek révén eltörlik az utazási korlátozásokat és a megszüntetik a felesleges karanténszabályokat. Azok az európai családok, amelyek az utóbbi tíz hét során bezártságra voltak ítélve, végre elkezdhetik újra lefoglalni jól megérdemelt nyaralásukat a mediterrán üdülőhelyekre júliusra és augusztusra, mielőtt még elkezdődne szeptemberben a következő iskolaszezon."

A Ryanair július elsejétől naponta akár 1000 járatot is üzemeltetni fog. Az összes járat fedélzetén betartják az új egészségügyi előírásokat. Ez egyebek mellett azt jelenti, hogy az utasoknak és a személyzetnek maszkot kell viselnie a repülőtéri terminálokon és a repülőgépek fedélzetén is.