Július közepétől indulnak a buszos programok Montenegróba

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. június 03. 11:25

Az Adria Tours a tervek szerint július 17-től indítja montenegrói buszos programjait.

Miután Montenegró júniustól megnyitotta határait azon országok turistái előtt, ahol legfeljebb 25 fertőzöttet regisztráltak 100 ezer lakosra, így Magyarország polgárai előtt is, egyre többen érdeklődnek az utazási lehetőségek iránt.

Amint azt Ogurlic Uzon Ágnestől, a Montenegró-specialista Adria Tours ügyvezetőjétől megtudtuk, a járványhelyzet miatt ők is lemondták júniusi és július eleji programjaikat, ugyanakkor július 17-étől indítják buszos túráikat és körutazásaikat.

A szakember szerint addigra minden bizonnyal eltörli Magyarország is a külföldről hazatérőkre érvényes kötelező karantén előírását, továbbá Bosznia-Hercegovina is enyhít a jelenlegi szigorú szabályozáson, amely csak speciális esetekben engedi meg a területén való áthaladást.

Budva óvárosa

Fotó: 123rf.com

Ogurlic Uzon Ágnes bízik abban, hogy július közepére Boszniában is enyhítenek a szabályokon. Ha valami miatt ez mégsem így lesz, akkor buszaik Szerbián keresztül fognak közlekedni, ahová már most is szabadon beutazhatnak a magyar állampolgárok, sőt onnan hazatérve sem kell karanténba vonulniuk.

Az iroda tulajdonosa elmondta azt is, hogy a nyár elején lemondott programok utasainak többsége átfoglalt későbbi időpontokra.